Lippi kan zich met Guangzhou opmaken voor Bayern

Trainer Marcello Lippi (foto boven) heeft zich met zijn Chinese team Guangzhou Evergrande FC geplaatst voor de halve finale van het WK voor clubs, waarin het Bayern München ontmoet. Guangzhou versloeg het Egyptische Al Ahly met 2-0.

Lippi kan zich met Guangzhou opmaken voor Bayern

Aan het WK voor clubs nemen de kampioenen van ieder continent en de kampioen van gastland Marokko deel. Guangzhou won in november de Aziatische Champions League. Al Ahly pakte in diezelfde maand de Afrikaanse Champions League.

In het Marokkaanse Agadir zette de Braziliaan Elkeson Guangzhou vlak na rust op voorsprong. Darío Conca, die een van de best verdienende voetballers ter wereld is, verdubbelde in de 67ste minuut de marge. Lippi, die als manager zeer succesvol was in Italië, heeft sinds medio 2012 de touwtjes in handen bij Guangzhou. Hij werd in China tweemaal kampioen, won de beker en pakte de eerder gememoreerde Aziatische Champions League.

Dinsdag wacht een nieuwe uitdaging voor Lippi, want dan ontmoet hij Bayern in de halve finale. Nooit eerder slaagde een Aziatisch elftal erin de finale van het WK voor clubteams te bereiken. In de andere halve eindstrijd neemt het Braziliaanse Atlético Mineiro het op tegen de winnaar van het duel tussen Raja Casablanca en Monterrey.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen