Grote namen tijdens afscheidswedstrijd Van Bommel

Mark van Bommel heeft enkele grote namen gevraagd voor zijn afscheidswedstrijd op vrijdag 19 juli. De 79-voudig international van Oranje heeft onder anderen Franck Ribéry, Arjen Robben (beiden Bayern München) en Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) een invitatie gestuurd.

Grote namen tijdens afscheidswedstrijd Van Bommel

De oud-speler van Fortuna Sittard, PSV, Barcelona, Bayern München en AC Milan neemt het in een door hem samengestelde selectie op tegen PSV, de club die hij als laatst diende. De 36-jarige middenvelder liet zondag na 21 seizoenen betaald voetbal weten te stoppen.

Door de steunbetuigingen van de supporters in de laatste weken twijfelde Van Bommel nog even, maar na de laatste thuiswedstrijd tegen NEC (4-2 winst) hakte de aanvoerder definitief de knoop door. Zijn laatste wedstrijd besloot Van Bommel met een rode kaart en een nederlaag tegen FC Twente (3-1).

Van Bommel speelde tijdens zijn imposante loopbaan liefst 807 officiële wedstrijden, waarin hij 111 doelpunten maakte. De Limburger sleepte 22 prijzen binnen met zijn clubs, waaronder de Champions League met Barça. Ook speelde Van Bommel de WK-finale, die verloren ging tegen Spanje (1-0).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen