'Van Bommel was op en top prof, een echte winnaar'

Na afloop van het duel FC Twente-PSV werd er vooral gesproken over de stoppende Mark van Bommel. De Eindhovenaren zagen een speler met een rijke carrière afscheid nemen.

'Van Bommel was op en top prof, een echte winnaar'

Trainer Dick Advocaat had begrip voor het besluit van zijn aanvoerder. 'Mark weet zelf heel goed wat zijn lichaam kan. Als je ziet hoe hij traint… Hij is een op en top professional, een echte winnaar. Dat heeft hij in zijn laatste seizoen bij PSV bewezen, daardoor heeft hij ook bij topploegen gespeeld', stelde Advocaat bij Eredivisie Live.

'Mark weet van zichzelf kennelijk goed dat dit het einde is', aldus de oefenmeester, die al enige tijd wist dat Van Bommel ermee wilde stoppen. 'Hij ging twijfelen tijdens de laatste twee thuiswedstrijden. Dat kan ik begrijpen, want hij is een liefhebber.' Ondanks de vele sfeeracties van de PSV-supporters bleef Van Bommel bij zijn besluit.

Kevin Strootman had graag nog wat langer met Van Bommel op het PSV-middenveld gestaan. 'Het is heel jammer. Ik had graag nog een paar jaar met hem willen voetballen. Helaas. Maar ik denk dat je alleen maar respect kunt hebben voor zo'n lange carrière. Ik wist al een beetje dat dit eraan zat te komen', gaf de international aan bij NUsport.

Ook Wilfried Bouma had mooie woorden over voor de middenvelder. Bouma en Van Bommel speelden lange tijd samen: van verschillende jeugdteams tot en met het Nederlands elftal. 'Hij was een absolute winnaar. Kijk naar de prijzen die hij heeft behaald, de clubs waar hij heeft gevoetbald en de finales die hij heeft gespeeld', aldus de verdediger, die zelf aangaf nog wel een jaar door te willen gaan.

Ook buiten het PSV-kamp werd gereageerd op het nieuws omtrent Van Bommel. 'Ik had het verwacht, maar het is wel jammer', gaf Feyenoord-trainer Ronald Koeman toe. 'Spelers als Van Bommel behoren tot een uitstervend ras', loofde hij de middenvelder, die in zijn laatste wedstrijd twee keer geel pakte. 'Misschien past het wel in het seizoen van Mark.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen