Groningen zonder Suk, Jones en Johansson naar Spanje

Hyun-Jun Suk (foto), Matias Jones en Emil Johansson zijn niet opgenomen in de selectie van FC Groningen voor het trainingskamp in het Spaanse Olivia. Het drietal is gepasseerd.

Groningen zonder Suk, Jones en Johansson naar Spanje

Hoewel het drietal fit is geeft Maaskant de voorkeur aan enkele spelers uit het tweede elftal. 'Bij de samenstelling van de groep hebben we gekeken naar een dubbele bezetting op alle posities', aldus Maaskant. 'Dat, in combinatie met een aanvulling van talentvolle jongens.'

Voor het achtergebleven drietal lijkt het de bevestiging dat hun toekomst niet in de Euroborg ligt. Suk speelde dit seizoen zeven competitieduels, Johansson mocht drie keer opdraven terwijl Jones zelfs geen enkel duel heeft gespeeld.

Ook Género Zeefuik reist zaterdagochtend niet mee met FC Groningen. De aanvaller is niet gepasseerd, maar heeft last van de griep en kan daardoor niet vliegen.

Zeefuik wordt de aankomende dagen in de gaten gehouden op Nederlandse bodem. Bij voldoende herstel zal de spits op dinsdag alsnog naar de Spaanse oostkust afreizen. Trainer Robert Maaskant neemt 24 spelers mee naar Olivia.

FC Groningen speelt in Spanje drie oefenduels. Aanstaande zondag wacht de wedstrijd tegen zondagtopklasser AFC uit Amsterdam. Donderdag 10 januari speelt FC Groningen tegen AA Gent, terwijl een dag later een vriendschappelijk duel met NAC Breda wordt afgewerkt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's