Groningen treft Aberdeen of Dauvaga Riga

FC Groningen speelt in de tweede voorronde van de Europa Leauge tegen voormalig Europa Cup II-winnaar Aberdeen of het Letse FK Daugava Riga.

Dat werd maandag bekend tijdens de loting. Groningen speelt op 17 juli uit en werkt 24 juli een thuiswedstrijd af. Of Aberdeen of Riga naar de Euroborg komt wordt op korte termijn bekend. Die twee clubs spelen op 3 en 10 juli tegen elkaar in de eerste ronde van het toernooi. Die ronde mag FC Groningen overslaan.

Groningen bereikte de Europa League via de play-offs, waarin AZ in de finale (3-0 en 0-0) werd verslagen. Aberdeen kwalificeerde zich als nummer drie van de Schotse Premier League, terwijl Daugava Riga vierde eindigde in de Letse liga. Die plek is normaliter niet goed voor Europees voetbal, maar doordat het als tweede geëindigde Skonto Riga vanwege het verbreken van de Financial Fair Play-regels geen Europees voetbal mag spelen, profiteerde Daugava.

De andere Nederlandse Europa League-deelnemers, FC Twente, PSV en PEC Zwolle, stromen pas in een latere fase van het toernooi in.