Tienduizend fans huldigen FC Groningen op Grote Markt

Reacties

FC Groningen is op de Grote Markt door ongeveer tienduizend fans gehuldigd voor het behaalde Europese ticket. De ploeg van trainer Erwin van de Looi stelde zondag deelname aan de voorronde van de Europa League veilig door te winnen van AZ.

Tienduizend fans huldigen FC Groningen op Grote Markt

Technisch directeur Hans Nijland en burgemeester Ruud Vreeman spraken de spelers, die tijdens de huldiging één voor één naar voren mochten komen, eveneens toe. Nijland sprak zijn trots uit, waarna Van de Looi het toegestroomde publiek tot slot bedankte.

Voorafgaand aan de festiviteiten werd bovendien stilgestaan bij het overlijden van Martin Koeman, de clubicoon die in december overleed.

Groningen, dat voor het eerst sinds 2007 weer in Europa gaat uitkomen, zal instromen in de tweede ronde van de Europa League. Lang de tijd om vakantie te vieren, is er zodoende niet. Al op 17 juli staat het eerste duel in die tweede voorronde op het programma. Een week later is de return.

Nijland liet aan Voetbal International  al weten daar geen problemen mee te hebben. 'We moeten weer vroeg beginnen. Nou en? De Europa League is een prachtig toernooi. Je hebt het ook gezien aan AZ, die hebben dit jaar gewoon de kwartfinale gehaald. Dit was de derde keer dat wij Europees voetbal hebben veiliggesteld in Euroborg. Geweldig. Dit heeft zijn uitwerking op de seizoenkaartverkoop, sponsoring; op alles. Dit doet heel veel met de club.'

Dat de voorronde van de Europa League vooral geld kóst, is voor Nijland bijzaak. 'Je krijgt een startbonus. De laatste keer dat wij Europees voetbal haalden, was dat 175 duizend euro. Hoeveel dat nu is, weet ik niet eens. Daar kijken we later wel naar. We gaan nu eerst genieten van dit geweldige seizoen.' En dát gebeurde woensdagavond op de Grote Markt.

Richairo Zivkovic sluit zijn tijd bij FC Groningen af met een knalfuif. Hij verkast naar Ajax.
Richairo Zivkovic sluit zijn tijd bij FC Groningen af met een knalfuif. Hij verkast naar Ajax.
Tienduizend fans huldigden FC Groningen.
Tienduizend fans huldigden FC Groningen.
Technisch directeur Hans Nijland geniet.
Technisch directeur Hans Nijland geniet.

De foto's zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.