Groningen en Liverpool akkoord over huur van Adorján

FC Groningen heeft met Liverpool overeenstemming bereikt over het huren van Krisztián Adorján. De Hongaar moet alleen nog tot een persoonlijk akkoord komen met de club.

Groningen en Liverpool akkoord over huur van Adorján

De twintigjarige Adorján mocht een gedeelte van de voorbereiding meedraaien met de hoofdmacht van FC Groningen. Afgelopen week liet trainer Erwin van der Looi al weten gecharmeerd te zijn van de aanvallende middenvelder. Volgens hem zou Adorján de creatieve schakel op het middenveld zijn die nog ontbreekt in zijn elftal.

Maandag sluit Adorján definitief aan bij het eerste elftal van FC Groningen. FC Groningen heeft tevens een optie tot koop bedongen. Manager technische zaken Henk Veldmate laat weten graag langer gebruik te maken van de middenvelder. 'We gaan de komende tijd met speler en zaakwaarnemer in gesprek. Een langere samenwerking lijkt aannemelijk.'

Daarnaast presenteren de Groningers deze week nog een nieuwe aanwinst. William Troost-Ekong kan een contract tekenen in Euroborg. Volgens Veldmate scheidt een medische keuring en wat papierwerk een definitieve samenwerking. Ekong is transfervrij en komt over van Tottenham Hotspur.

Met de komst van Adorján en Ekong heeft FC Groningen de selectie bijna op orde. De hoop is nog altijd om ook ADO-speler Tjaronn Chery te contracteren. De Hagenezen willen ruim 900.000 euro ontvangen voor de aanvaller, maar dat is FC Groningen te gortig.

Veldmate: 'Dat is niet het bedrag dat wij willen betalen. We zijn nog in gesprek. Het geeft aan dat alle partijen een oplossing willen. Het is een complex verhaal, maar ik hoop met een dag of twee duidelijkheid te hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen