Groningen behoudt ongeslagen status na winst op Utrecht

FC Groningen heeft de tweede overwinning van het seizoen binnen. FC Utrecht verloor mede dankzij de flitsende start van de Groningers. In stadion Euroborg werd het uiteindelijk 2-0.

FC Utrecht heeft de sterke vorm van het afgelopen seizoen nog geenszins te pakken. De Domstedelingen werden het eerste half uur overlopen door FC Groningen, dat het aan zichzelf te danken had dat de ruststand slechts 1-0 was. Met name aanvaller David Texeira miste scherpte voor het doel van Robbin Ruiter.

De aanvaller van FC Groningen kreeg al na vijf minuten een grote kans om de marge op twee te zetten. De Uruguayaan werd bediend door Filip Kostic na een knappe actie van de Servische buitenspeler, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Utrecht-verdediger Dave Bulthuis.

Even daarvoor was Texeira wel beslissend. De aanvaller werd ongelukkig gevloerd door Mark van der Maarel, waardoor Nick van der Velden de thuisploeg al na een minuut op voorsprong zette vanaf elf meter. Pas na ruim een half uur deed Utrecht van zich spreken. Onder aanvoering van Jens Toornstra kwam de ploeg beter in de wedstrijd.

Ook na de onderbreking liet Utrecht zich meer gelden, wat resulteerde in een grote kans voor Jacob Mulenga. De centrumspits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Steve De Ridder, maar zag zijn inzet voor open doel in het zijnet belanden.

Waar de thuisploeg voor rust domineerde, voerde Utrecht in de tweede helft de boventoon. Toch was het Groningen dat uiteindelijk de wedstrijd besliste. De zestienjarige Richairo Zivkovic luisterde zijn invalbeurt net als vorige week op met een treffer. Daarmee bepaalde de jongeling direct de eindstand.

Door de knappe overwinning behoudt de ploeg van trainer Erwin van de Looi de schadeloze status in de Eredivisie. FC Utrecht blijft steken op één punt. Volgende week zondag hoopt de ploeg van trainer Jan Wouters de eerste overwinning te boeken op bezoek bij FC Twente.