Groep H: Lukaku kopt België naar het WK

België heeft zich als eerste Europese land gekwalificeerd voor het WK van volgend jaar in Rusland. Bosnië-Herzegovina deed uitstekende zaken in de jacht op een ticket voor de play-offs.

Griekenland - België 1-2
België maakte de voorgaande zeven duels in Groep H veel indruk en kon zich in Piraeus als eerste Europese land kwalificeren voor het WK. Dan moest er wel gewonnen worden van Griekenland, de nummer twee uit de poule. Het was echter aan Thibaut Courtois te danken dat het na de eerste helft nog 0-0 stond, want de doelman moest verschillende keren handelend optreden. Vooral op de counter was de thuisploeg erg gevaarlijk.

Vrijwel vanuit het niets kwam België in de zeventigste minuut op voorsprong. Jan Vertonghen haalde van grote afstand uit en de bal ging er in de korte hoek in. Drie minuten laten zorgde Zeca al voor de gelijkmaker, maar weer twee minuten later stond het al 1-2. Romelu Lukaku kopte een voorzet van Thomas Meunier in de verre hoek. In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord, waardoor België verzekerd is van de eerste plaats en dus deelname aan het WK.

Gastland Rusland, Brazilië, Iran, Japan en Mexico zijn ook van de partij volgend jaar.

Gibraltar - Bosnië-Herzegovina 0-4
Bosnië-Herzegovina nam de tweede plaats over van Griekenland. De ploeg van bondscoach Mehmed Bazdarevic won met 0-4 op bezoek bij hekkensluiter Gibraltar. Edin Dzeko nam twee goals voor zijn rekening, Kenan Kodro en Senad Lulic scoorden één keer. Met nog twee duels voor de boeg heeft Bosnië-Herzegovina één punt voorsprong op Griekenland.

Estland - Cyprus 1-0
Cyprus had ook nog een rol kunnen spelen in de strijd om de tweede plaats in Groep H, maar drie dagen na de verrassende 3-2 overwinning op Bosnië-Herzegovina ging het onderuit op bezoek bij Estland. Mattias Kaeit maakte in de slotfase het enige doelpunt van de wedstrijd.