Groep H: Tiental België verplettert Gibraltar, concurrentie morst

België heeft in de jacht op een WK-ticket een mooie avond beleefd. Niet alleen werd een monsterzege geboekt, ook leed de concurrentie in Groep H puntenverlies.

België – Gibraltar 9-0
Roberto Martínez, de bondscoach van België spaarde niemand van zijn sterspelers tegen de voetbaldwerg. Dat betekende ook dat de net herstelde Eden Hazard aan de aftrap kwam. De aanvaller van Chelsea was verantwoordelijk voor het sluitstuk van de eerste helft, die zes goals én een rode kaart opleverde voor de Belgen.

Hoewel Hazard de 6-0 op het scorebord zette, waren de hoofdrollen weggelegd voor twee andere Belgen. Axel Witsel maakte met een schitterende omhaal de 4-0, maar verdween vijf minuten voor rust al naar de kleedkamer. Na een zware overtreding kreeg hij een rode kaart.

Thomas Meunier was met een hattrick en drie assists de man van de wedstrijd bij De Rode Duivels, die in Dries Mertens en Romelu Lukaku (3x) de andere doelpuntenmakers hadden.

Griekenland – Estland 0-0
Estland heeft Griekenland op eigen veld verrast. Maar het doelpuntloze gelijkspel was niet alleen een verdienste van de gasten, die in negentig minuten geen schot op doel lieten noteren. Griekenland bracht het overwicht tot uitdrukking in vier pogingen op doel, zonder dat het leidde tot een treffer.

Cyprus – Bosnië-Herzegovina 3-2
Bosnië-Herzegovina lag na 45 minuten op koers voor een zege. Toni Sunjic en Edin Visca legden in het laatste kwartier van de eerste helft een ogenschijnlijk solide basis voor de overwinning. Maar Cyprus toonde na rust veerkracht, die  in tien minuten tijd werd vertaald in treffers van Demetris Christofi, Vincent Laban en Pieros Sotiriou. Door de overwinning is Cyprus op een punt gekomen van Bosnië-Herzegovina, dat op zijn beurt weer twee punten achter staan op nummer twee Griekenland. Koploper België heeft een marge van zes punten.