Groep H: FC Porto bezorgt BATE negatief record

Reacties

Al verzekerd van een plaats in de knock-outfase van de Champions League heeft FC Porto opnieuw BATE Borisov kansloos gelaten. De Wit-Russen evenaarden een negatief record door de 3-0 nederlaag.

Groep H: FC Porto bezorgt BATE negatief record

De 6-0 overwinning tegen de Wit-Russen, waarmee FC Porto de Champions League dit seizoen opende, kreeg twee maanden later een minder productief vervolg in Barisov. Met Bruno Martins Indi in de basis bleef de Portugese teller steken op drie doelpunten.

In de 56ste minuut brak Hector Herrera de ban namens FC Porto in het tot dan kansarme duel. De Mexicaanse middenvelder schoot raak van afstand, bij het eerste schot op doel van de wedstrijd. Jackson Martínez (foto) verdubbelde na ruim een uur de marge voor FC Porto, dat in de slotfase dankzij Cristian Tello op 0-3 kwam.

Daardoor heeft BATE Borisov een negatief record te pakken, dat het nog deelt met FC Nordsjaelland (2011) en Dinamo Zagreb (2012). Deze twee clubs incasseerden in de groepsfase van de Champions League 22 doelpunten, waar BATE Borisov op datzelfde aantal staat met het duel met Athletic de Bilbao nog voor de boeg.  Met een negatief doelsaldo van -20 koersen de Wit-Russen eveneens af op een ander nieuw negatief record in het miljoenentoernooi. Dat staat nu nog op naam van (alweer) Dinamo Zagreb uit het seizoen 2011/12 (doelcijfers 3-22, doelsaldo -19).

Later vanavond komen in Groep H Shakhtar Donetsk en Athletic de Bilbao tegen elkaar in actie. Als de Oekraïners niet winnen, dan is FC Porto ook zeker van de groepswinst. Shakhtar is al wel zeker van de tweede plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.