Groep H: Martins Indi ronde verder met FC Porto

Bruno Martins Indi heeft zich met FC Porto verzekerd van de knock-outfase in de Champions League. Shakhtar Donetsk is hard op weg het Portugese voorbeeld te volgen.

Athletic de Bilbao – FC Porto 0-2
Jackson Martínez (foto) zocht na 45 minuten nog met een ontevreden gemoed de kleedkamer op. De Colombiaan verzuimde kort voor rust de score te openen. Zijn strafschop eindigde op de lat. Zijn kans op revanche greep hij wel, want in de 56ste minuut tikte hij na voorbereidend werk van Yacine Brahimi de bal wel in het doel van Athletic de Bilbao.

De Colombiaanse treffer bleek de basis voor een overwinning, die zekerheid biedt op een overwintering in de Champions League voor Bruno Martins Indi en consorten. Brahimi maakte een kwartier voor tijd een einde aan de hoop van Athletic, dat met één punt alleen nog strijdt om een vervolg in de Europa League.

Shakhtar Donetsk – BATE Borisov 5-0
Shakhtar Donetsk kan zich zo goed als zeker opmaken voor de volgende fase van de Champions League. De Oekraïense formatie was nog mild voor BATE Borisov, dat twee weken geleden met 7-0 had verloren. De teller bleef steken bij vijf doelpunten.

Darijo Srna opende de score in de negentiende minuut, maar voor BATE Borisov was het pleit beslecht door een domme actie van Anri Khadush. De Russische verdediger kreeg na het rustsignaal twee gele kaarten wegens aanhoudende kritiek. De numerieke meerderheid vertaalde zich in de tweede helft in doelpunten van Alex Teixeira en Luiz Adriano (3x).

Door de resultaten van de vierde speelronde staat FC Porto met tien punten eerste, twee punten voor Shakhtar. De Oekraïense formatie heeft op haar beurt een voorsprong van vijf punten op BATE, dat ook een beduidend beroerder doelsaldo heeft dan Shakhtar.