Groep H: Athletic fortuinlijk met zege op Shakhtar

Reacties

Shakhtar Donetsk kan de winst in Groep H uit het hoofd zetten, maar is al wel zeker van overwintering in de Champions League. Omdat groepswinaar FC Porto eerder op de avond al won van BATE Borisov was de nederlaag van Shakhtar tegen Athletic de Bilbao (0-1) niet funest.

Groep H: Athletic fortuinlijk met zege op Shakhtar

Luiz Adriano mag dan in de Champions League op weg zijn naar een record, tegen Athletic de Bilbao heeft het niet willen lukken voor de Braziliaan. De aanvaller van Shakthar bleef ook in de tweede ontmoeting met de Spanjaarden droog staan, zodat hij de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen FC Porto nodig heeft om het record van Cristiano Ronaldo (negen goals in de groepsfase) te breken.

Shakhtar keerde sowieso met lege handen terug. De treffer van Mikel San José in de 68ste minuut bleek de winnende in Lvov. Dat was mede te wijten aan scheidsrechter Mark Clattenburg, die in de slotfase over het hoofd zag dat Mikel Balenziaga de bal met de hand uit het doel van Bilbao werkte.

Door het resultaat heeft Athletic over twee weken genoeg aan een punt tegen BATE om een plaats in de Europa League over te houden aan het Champions League-avontuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.