Groep G: Leicester morst, André Silva weer beul Brugge

Reacties

FC Porto heeft Club Brugge opnieuw op de knieën gekregen. Daardoor kan de vlag nog niet uit bij Leicester City na het eerste puntenverlies van de debutant in de Champions League.

Groep G: Leicester morst, André Silva weer beul Brugge

FC Kopenhagen – Leicester City 0-0
Manager Claudio Ranieri stond klaar om een volgend hoofdstuk te schrijven in de Leicester-historie, maar de Italiaanse coach moet nog even geduld hebben. The Foxes zijn nog niet zeker van een plaats in de knock-outfase van de Champions League na het gelijkspel bij FC Kopenhagen.

Toch ligt de Engelse debutant nog steeds op koers voor een vervolg op het miljardenbal na de winterstop. In de Deense hoofdstad werden namelijk pas de eerste punten ingeleverd van het seizoen, waardoor Leicester nog steeds aan kop gaat in Groep G.

Leicester City dankte het punt ook aan Kasper Schmeichel. De in Kopenhagen (!) geboren doelman behoedde The Foxes in de laatste minuut voor een nederlaag door uitstekend te redden op een kopbal van Andreas Comvalius.

FC Porto – Club Brugge 1-0
Met de geschorste trainer Michel Preud'homme op de tribune heeft Club Brugge ook het vierde duel in de Champions League verloren. André Silva had twee weken geleden de Belgische kampioen in rouw gedompeld door in de blessuretijd FC Porto aan de zege te helpen.

Ruud Vormer kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst voor het volgende duel van Club Brugge.
Ruud Vormer kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst voor het volgende duel van Club Brugge.

De aanvaller was er op eigen veld sneller bij om Club Brugge pijn te doen. Met enig fortuin – de bal ging via de schouder van Brugge-middenvelder Tomás Pina - kopte hij in de 37ste minuut 1-0 op het scorebord. Voor de Portugese formatie was het genoeg om de ploeg van het Nederlandse trio Ruud Vormer, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil weer op de knieën te krijgen. Mede door toedoen van doelman Iker Casillas bleef Brugge improductief.

Club Brugge staat door het resultaat in Portugal nog laatste zonder punten, terwijl FC Porto dankzij de zege de achterstand op koploper Leicester City verkleint tot drie punten.

Stand Groep G
Leicester City 4-10 (+5)
FC Porto 4-7 (+1)
FC Kopenhagen 4-5 (+3)
Club Brugge 4-0 (-9)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.