Groep G: Leicester op drempel van vervolging CL-sprookje

Reacties

Leicester City heeft ook zijn derde duel in de Champions League gewonnen. The Foxes zetten daarmee een enorme stap richting plaatsing voor de knock-outfase. Voor Club Brugge is die volgende ronde ver weg na het thuisverlies tegen FC Porto.

Groep G: Leicester op drempel van vervolging CL-sprookje

Leicester City – FC Kopenhagen 1-0
Waar Leicester in het competitieduel met Chelsea sterspelers Riyad Mahrez en Islam Slimani nog rust gaf, begonnen The Foxes tegen Kopenhagen wel in hun sterkste opstelling. 'De Champions League heeft prioriteit', gaf manager Claudio Ranieri al aan. Dat bleek dinsdagavond in het King Power Stadium, waar de thuisploeg de dienst uitmaakte.

Uitgerekend Mahrez en Slimani bezorgden Leicester de openingstreffer. Slimani kopte de bal terug op zijn landgenoot, die voor ex-PSV’er Mathias Zanka Jørgensen kwam en van dichtbij binnentikte. Mahrez kreeg nog kansen om zijn tweede te maken, maar liet dat na. Achterin hielden de Engelsen de boel potdicht, waardoor de doelman Kasper Schmeichel ook na drie Champions League-duels nog niet heeft hoeven vissen.

Door de zege op Kopenhagen komt Leicester op negen punten uit drie duels, dat is een punt meer dan het aantal dat de ploeg in de Premier League heeft verzameld in acht wedstrijden. De Denen blijven tweede in Groep G met vier punten.

Club Brugge - FC Porto 1-2
De thuisploeg begon het duel met Porto met liefst drie Nederlanders in de basis. Stefano Denswil, Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer begonnen allemaal, terwijl ook ex-Eredivisionisten Claudemir, Anthony Limbombe en Timmy Simons aan de aftrap stonden. Het bleek een goede zet van trainer Michel Preud'homme, want na twaalf minuten was het al raak voor Club.

Limbombe kwam goed door aan de linkerkant, waarna de bal via Hans Vanaken en Vormer voor de voeten van Jelle Vossen kwam, die doeltreffend uithaalde. Van Rhijn was dichtbij een tweede treffer voor de Belgen met een van richting veranderde vrije trap, maar die werd door Iker Casillas onder de lat vandaan getikt. In de tweede helft zetten de bezoekers meer aan en kregen ze dankzij een fraaie pegel van Miguel Layún de verdiende gelijkmaker.

In de slotfase dompelden de Portugezen het Jan Breydelstadion in rouw. Jesús Corona werd in de 92ste minuut neergelegd in het strafschopgebied en André Silva profiteerde vanaf de stip.

Stand Groep G
Leicester City 3-9 (+5)
FC Kopenhagen 3-4 (+3)
FC Porto 3-4 (+0)
Club Brugge 3-0 (-8)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.