Groep G: Italië en Spanje houden huis tegen dreumesen

Spanje en Italië blijven de baas in Groep G van de WK-kwalificatiereeks, na overwinningen op Macedonië en Liechtenstein. Israël zit echter op het vinkentouw.

Liechtenstein - Italië 0-4
Italië had geen kind aan voetbaldreumes Liechtenstein, dat overrompeld werd door de 4-2-4-formatie van La Squadra Azzurra. Andrea Belotti opende in de elfde minuut de score na een corner en bereidde een minuut later de 0-2 van Ciro Immobile voor, door de bal naar zijn aanvalskompaan door te koppen.

De 0-3 kwam in de 32ste minuut op naam van Antonio Candreva, die van dichtbij afrondde. Belotti maakte op slag van rust zijn tweede en Italië's vierde. Daarmee leek een monsterscore in de maak, maar in het tweede bedrijf hield Liechtenstein opvallend genoeg de nul.

Daardoor lukte het Italië niet om het verschil in doelsaldo met Spanje te verkleinen, waardoor het met tien punten uit vier duels tweede blijft. Liechtenstein is met nul punten hekkensluiter.

Spanje - Macedonië 4-0
Spanje kwam elf minuten voor rust op voorsprong via een eigen goal van Darko Velkovski na een voorzet van Dani Carvajal. Een dik kwartier na rust kopte Vitolo de 2-0 binnen, even nadat Álvaro Morata een flinke kans had gemist. Het was alweer zijn derde goal in zijn laatste vier interlands.

In de slotfase nam Spanje verder afstand van Macedonië. In de 84ste minuut volleerde Nacho Monreal de 3-0 op het scorebord, na een prima voorzet van Carvajal. Nog geen zestig seconden later maakte Aritz Aduriz na een overstapje van David Silva ook nog de vierde goal van de avond.

Daardoor blijft Spanje de baas in Groep G en hield het Italië zelfs qua doelsaldo op ruime afstand. Macedonië is met nul punten praktisch kansloos voor WK-deelname.

Albanië - Israël 0-3
Israël blijft Spanje en Italië op de hielen zitten met negen punten uit vier duels, want in Albanië werd een opvallend eenvoudige zege geboekt.

Albanië kwam al in de zeventiende minuut met tien man te staan na rood voor Berat Djimsiti. Eran Zahavi benutte de daaruit voortvloeiende penalty. Tien minuten na rust kreeg Albanië weer rood, na een kopstoot van doelman Etrit Berisha aan het adres van Zahavi. Vervolgens liep Israël via Daniel Einbinder en Eliran Atar uit naar een ruime zege.

Liechtenstein 4-0 1-16

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De acht beste nummers twee spelen play-offs.