Groep G: Italië met hangen en wurgen in spoor Spanje

Spanje en Italië blijven de toon zetten in Groep G van de WK-kwalificatiereeks. La Roja kende een vrij simpele avond, maar Italië zette zichzelf bijna voor schut.

Albanië - Spanje 0-2
Spanje was in de eerste helft heer en meester, maar drukte de grote krachtsverschillen voor rust niet uit in de score. Al vroeg had Koke de grootste mogelijkheid van de eerste helft gekregen, maar zijn inzet was knap gepareerd door Etrit Berisha. De doelman hield Albanië voor rust nog een keer op de been, maar verder had Spanje grote moeite de verdedigende stellingen van Albanië te doorbreken.

In de 55ste minuut lukte dat eindelijk wel. Diego Costa rondde af op aangeven van David Silva. Het doelpunt werd ingeleid door een enorme fout van Berisha, die de bal zomaar in de voeten van Vitolo had geplaatst. Zeven minuten later verdubbelde invaller Nolito de voorsprong, door geplaatst binnen te schieten na een mooie dribbel.

Spanje is daardoor koploper van Groep G, met zeven punten na drie duels. Albanië volgt op de tweede plaatst, met zes punten.

Macedonië - Italië 2-3
Zonder de weggestuurde Graziano Pellè begon Italië met Ciro Immobile en Andrea Belotti als spitsen aan het uitduel met Macedonië. Die laatste gaf in de 24ste minuut zijn visitekaartje af, door met een volley af te ronden na een corner van Marco Verratti. Even eerder had Italië opgelucht ademgehaald, toen Ilija Nestorovski na een mooie actie op de lat had geschoten.

In de tweede helft stond het aluminium Nestorovski niet in de weg. De aanvaller van Palermo profiteerde in de 57ste minuut namelijk volop van een fout van Verratti, door de bal in de hoek te plaatsen. Twee minuten later ging er bij Italië weer veel fout, ditmaal buitte Ferhan Hasani het geklungel uit door de 1-2 te maken. Italië was daarna de weg volledig kwijt, maar toch lukte het de Azzurri om gelijk te maken. Immobile prikte de bal binnen na een pass van Antonio Candreva. Italië ging daarna op jacht naar de winnende treffer en die kwam er in de 92ste minuut, toen Immobile bij de tweede paal raakkopte.

Italië blijft daardoor op de hielen zitten van Spanje; beide grootmachten hebben zeven punten, terwijl La Roja een beter doelsaldo heeft. Macedonië is puntloos.

Israël - Liechtenstein 2-1
Dankzij twee vroege doelpunten van Tommer Hemed leek Israël een makkelijke avond te beleven tegen Liechtenstein. Het liep echter anders, want het dwergstaatje kwam vlak na rust op 2-1 dankzij een daverende knal van Max Göpel en had daardoor lang hoop op een stunt in Jeruzalem. Israël liet zich echter niet nog een keer verrassen en hield de punten in eigen huis. Daardoor staat Israël er met zes punten prima voor, terwijl Liechtenstein nog geen punten verzamelde.

Liechtenstein 3-0 1-12

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De acht beste nummers twee spelen play-offs.