Groep E: Suarez weer goud waard voor Barcelona

Barcelona heeft tegen Bayer Leverkusen op het nippertje puntenverlies voorkomen, terwijl AS Roma verrassend onderuit ging op bezoek bij BATE Borisov.

Barcelona - Bayer Leverkusen 2-1
Barcelona kreeg bezoek van Bayer Leverkusen, dat drieënhalf jaar geleden - op 7 maart 2012 - met liefst 7-1 werd verslagen in Camp Nou. Lionel Messi nam toen vijf doelpunten voor zijn rekening, maar ontbrak nu wegens een knieblessure. Zonder de Argentijnse aanvaller begon Barça goed aan de wedstrijd, want al na zes minuten had Ivan Rakitic de thuisclub op voorsprong moeten zetten.

Op aangeven van Neymar kopte hij volledig vrijstaand echter recht in de handen van Bernd Leno. Vier minuten later bracht de doelman van Leverkusen ook uitstekend redding op een inzet van Sandro Ramírez, de vervanger van Messi. Halverwege de eerste helft waren het echter de bezoekers die op voorsprong kwamen. Kyriakos Papadopoulos kopte binnen uit een corner van Hakan Çalhanoglu (foto onder).

Opnieuw ging doelman Marc-André ter Stegen van Barcelona niet vrijuit. De laatste weken werden zijn prestaties al bekritiseerd, maar dit keer werd hij zelfs op het veld door Luis Suarez de les gelezen na zijn inschattingsfout. Neymar was nog voor rust met een schot tegen de paal dicht bij de gelijkmaker, maar aan de andere kant miste Karim Bellarabi een goede kans op 0-2. In de tweede helft ontsnapte Barça opnieuw toen Javier Hernández een enorme kans onbenut liet.

Barcelona bleef aanvallen, maar lang zonder succes. In een tijdsbestek van twee minuten boog de thuisclub echter de achterstand om in een voorsprong. Tien minuten voor tijd tikte invaller Sergi Roberto van dichtbij de gelijkmaker binnen en 120 seconden later was het opnieuw raak. Luis Suarez - zaterdag tegen Las Palmas (2-1) ook al de gevierde man - zorgde voor de voorsprong.

Het bleef bij 2-1, waardoor Barcelona na twee wedstrijden met vier punten de nieuwe koploper is in Groep E. Bayer Leverkusen is met één punt minder de nummer twee.

BATE Borisov - AS Roma 3-2
AS Roma begon twee weken geleden prima in de Champions League met een gelijkspel thuis tegen Barcelona (1-1), maar tegen BATE Borisov ging het helemaal mis. Na een half uur keken de Romeinen al tegen een 3-0 achterstand aan in Wit-Rusland.

In de achtste minuut reageerde Igor Stasevich attent toen een inzet van ploeggenoot Mikhail Gordeichuk nog tegen de lat was gekomen en vier minuten later verdubbelde Filip Mladenovic de voorsprong door Wojciech Szczesny van afstand te verrassen. De linksback was ook verantwoordelijk voor het derde doelpunt van de thuisclub, waardoor de wedstrijd beslist leek.

AS Roma kwam na rust echter helemaal terug in de wedstrijd. Gervinho zorgde in de 66ste minuut voor 3-1, waarna invaller Vassilis Torosidis acht minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Kort daarna belandde een inzet van Alessandro Florenzi nog op de lat. BATE Borisov hield de voorsprong echter vast, waardoor AS Roma na twee wedstrijden hekkensluiter is in Groep E.