Groep E: bibberend Roma houdt Bayer en BATE van zich af

Reacties

AS Roma heeft zich met pijn en moeite voor de achtste finale van de Champions League geplaatst. Het sleepte thuis tegen BATE Borisov een punt uit het vuur en had geluk dat Bayer Leverkusen naliet te winnen van Barcelona.

Groep E: bibberend Roma houdt Bayer en BATE van zich af

AS Roma - BATE Borisov 0-0
AS Roma had uit de eerste vijf groepsduels slechts vijf punten behaald, maar toch hadden de Italianen thuis tegen BATE Borisov alles in eigen hand. Een zege volstond voor overwintering in de CL en indien Leverkusen niet van Barcelona zou winnen, volstond zelfs een remise. Ook BATE maakte nog kans op de achtste finale. Daarvoor moest het zelf winnen en Leverkusen verliezen of gelijkspelen.

Roma had zich in Wit-Rusland al laten foppen door BATE (3-2) en maakte ook woensdag geen geweldige indruk tegen de club uit Borisov. Via Miralem Pjanic (vrije trap) en Radja Nainggolan (schot uit de tweede lijn) waren I Lupi het gevaarlijkst van beide ploegen, maar het krachtsverschil was niet groot. Edin Dzeko kreeg direct na rust een goede mogelijkheid. Even later had Alessandro Florenzi het vizier niet op scherp staan.

Maar ook BATE liet zich gelden. Mikhail Gordeychuck kreeg in de 62ste minuut een schietkans vanaf twee meter, maar vond Wojciech Szczesny op zijn weg. Even later werd aan de andere kant een inzet van Pjanic van de lijn gehaald, maar Roma kreeg totaal geen vat op de brutale Wit-Russen, die een stunt roken, maar keer op keer op Szczesny stuitten.

Ondanks de 0-0 plaatste Roma zich voor de laatste zestien van het miljoenenbal, maar het striemende fluitconcert na het eindsignaal dat de ploeg van trainer Rudi Garcia kreeg was veelzeggend. BATE druipt ondanks het goede optreden in Rome af en eindigt als vierde in de poule.

Bayer Leverkusen - Barcelona 1-1
Omdat het al zeker was van de koppositie in Groep E trad Barcelona met een fantasieformatie aan in Leverkusen, waarin trainer Luis Enrique onder meer plek had ingeruimd voor CL-debutant Wilfrid Kaptoum, die pas een keer eerder voor Barça had gespeeld. Neymar ontbrak vanwege een blessure en Luis Suárez kreeg rust, maar Lionel Messi was wel van de partij. Hij opende in de twintigste minuut de score (foto onder) na een prachtige dieptepass van Ivan Rakitic.

Leverkusen moest winnen om kans te maken op overwintering en kwam drie minuten na de 0-1 alweer op gelijke hoogte. Javier Hernández schoot met links binnen na een mispeer van Hakan Çalhanoglu. Het was alweer zijn veertiende goal voor Leverkusen sinds Louis van Gaal hem afgelopen zomer bij Manchester United liet vertrekken. Drie minuten na de gelijkmaker miste Messi een grote kans op de 1-2.

De Duitsers bleven na de pauze aandringen. Çalhanoglu mikte in de 49ste minuut net naast. Het was de inleiding van een kansenregen voor Leverkusen, maar dankzij Ter Stegen bleef Barcelona overeind. Zoals in de negentigste minuut, toen hij redde op een inzet van Hernández. Hoewel het kans op kans kreeg op de winnende goal, moet Leverkusen daardoor genoegen nemen met een plek in de Europa League.

Eindstand Groep E
Barcelona 14
AS Roma 6
Bayer Leverkusen 6
BATE Borisov 5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.