Kwakkelend Roma vol vertrouwen: 'We zullen er staan'

Reacties

AS Roma is de laatste weken aan het kwakkelen, maar moet woensdagavond het Champions League-duel met BATE Borisov winnen om zichzelf te verzekeren van een plek in de knock-outfase. Trainer Rudi Garcia vertrouwt erop dat zijn spelers er zullen staan.

Kwakkelend Roma vol vertrouwen: 'We zullen er staan'

Het is precies een maand geleden dat Roma voor het laatst een zege boekte. In eigen huis waren I Lupi op 8 november met 2-0 te sterk voor stadsgenoot en aartsrivaal Lazio. Maar daarna liep het spaak. In de Serie A werd er gelijkgespeeld tegen Bologna (2-2) en Torino (1-1) en verloren van Atalanta Bergamo (0-2). Tussentijds was ook Barcelona in de Champions League nog eens veel te sterk. In Camp Nou werd het 6-1.

Waar Roma de laatste tijd in de Italiaanse competitie steeds meer punten laat liggen, hebben de hoofdstedelingen in het miljoenenbal al het hele seizoen moeite om wedstrijden naar zich toe te trekken. Slechts één keer werd er gewonnen, in eigen huis van Bayer Leverkussen (3-2). Ondanks de magere productie, staat de club wel tweede in Groep E. Roma behaalde vijf punten, evenveel als Leverkusen en één meer dan BATE. Alle drie de clubs kunnen dus nog door.

'De kwaliteit van een ploeg wordt pas zichtbaar in moeilijke tijden', ging trainer Rudi Garcia tijdens een persconferentie in op de magere resultaten van de afgelopen tijd. Bij een zege is Roma zeker van de volgende ronde, ongeacht het resultaat van de wedstrijd Leverkusen-Barcelona. Het onderlinge resultaat is namelijk in het voordeel van de Italianen. 'Op dit soort momenten moet de ploeg er staan en een reactie geven. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook het geval zal zijn.'

Blessures
Tijdens het duel met de Wit-Russen kan Garcia beschikken over Mohamed Salah. 'Hij is fit, alleen kan hij waarschijnlijk geen negentig minuten spelen.' De inzetbaarheid van de Egyptische vleugelspits is een opsteker voor de Franse oefenmeester. Roma kampt namelijk met de nodige blessures. 'Maar ik heb elf goede spelers die starten en zeven sterke vervangers op de bank. Zij zullen alles geven om de volgende ronde te bereiken', besloot Garcia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.