Geschiedenis dreigt zich te herhalen voor Roma

Reacties

AS Roma is er tegen Torino opnieuw niet in geslaagd om te winnen: 1-1. Daarmee begint dit seizoen voor de Romeinen wel heel veel te lijken op het vorige en neemt de druk op trainer Rudi Garcia toe.

Geschiedenis dreigt zich te herhalen voor Roma

De afgelopen twee weken waren voor Roma-fans één groot dèja-vu. Hun ploeg raakte vorig seizoen na een prima beginserie totaal de kluts kwijt na een monsternederlaag in de Champions League (1-7 tegen Bayern München). Anderhalve week geleden werd Roma in het miljoenenbal verpulverd door Barcelona (6-1) en daarop volgde een bijna even pijnlijke thuisnederlaag in de Serie A tegen Atalanta Bergamo (0-2).

Om mee te blijven doen bovenin de competitie moest Roma winnen van Torino, maar het spel van de Romeinen was voor rust bijzonder matig. Het aanvalsspel van Roma was traag en voorspelbaar, defensief ging het al niet veel beter. De Giallorossi mochten van geluk spreken dat Torino een paar mogelijkheden uit een counter liet liggen.

Zo speelde het in Camp Nou verloren zelfvertrouwen Roma ook parten op het bar slechte veld van het Turijnse Stadio Olimpico. Tot overmaat van ramp was Gervinho al in de eerste helft geblesseerd uitgevallen. Na rust bakten beide partijen er ook weinig van. Radja Nainggolan mocht van geluk spreken dat hij geen rode kaart kreeg. Juan Iturbe kreeg een kwartier voor tijd de eerste kans, maar kopte naast.

Een toevalstreffer in de slotfase, een vrije trap van Miralem Pjanic werd door niemand aangeraakt en stuiterde binnen, leek doorslaggevend. Torino kreeg echter in de allerlaatste minuut een strafschop, welke benut werd door Maxi López.

Daarmee dreigt de geschiedenis zich te herhalen voor Roma, dat nu zes verliespunten meer heeft dan koploper Napoli en vierde staat. Torino staat achtste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.