Atalanta en De Roon stunten tegen AS Roma

Atalanta Bergamo heeft voor een flinke sensatie gezorgd door op bezoek bij AS Roma met 2-0 te winnen. Beide partijen besloten het duel met tien man.

AS Roma - Atalanta Bergamo 0-2
Marten de Roon ontbrak in Rome voor het eerst dit seizoen in de basis bij Atalanta, dat in een vormdip verkeerde en voor de ontmoeting met Roma al vier duels niet meer gescoord en gewonnen had. De Nerazzurri waren in Stadio Olimpico voor rust de mindere partij, maar Miralem Pjanic en Edin Dzeko hielpen grote kansen om zeep.

Atalanta sloeg vlak voor rust toe met een van zijn eerste mogelijkheden van de wedstrijd. Alejandro Gómez vuurde de bal van buiten de zestien prachtig in de kruising na balverlies van Lucas Digne. In de hele tweede helft joeg Roma voortdurend op de gelijkmaker, maar weer was het Atalanta dat toesloeg. Germán Denis maakte tien minuten voor het einde de 0-2 vanaf de penaltystip, na een overtreding van Maicon op Gómez. De Roma-verdediger kreeg rood voor dat vergrijp. Atalanta sloot de wedstrijd ook af met tien man, Guglielmo Stendardo kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart. Even eerder was De Roon ingevallen bij Atalanta.

Door de verrassende nederlaag verliest nummer vier Roma terrein bovenin de Serie A. Het gat met koploper Internazionale blijft drie punten. De Nerazzurri spelen maandag nog tegen nummer twee Napoli. Atalanta schuift door de zege op naar plek negen en heeft zes punten minder dan Roma.

Frosinone - Hellas Verona 3-2
Het duel in Stadio Matusa was de wedstrijd van Daniel Ciofani. De spits van Frosinone stal op en naast het veld het veld de show. Met twee doelpunten in de eerste helft had hij een groot aandeel in de zege van zijn ploeg. Toen hij tijdens een live interview tijdens de rust daarmee gefeliciteerd werd, stelde hij droogjes dat hij er niet echt had van kunnen genieten.

'Ik ben namelijk vanochtend vergeten mezelf op te stellen in mijn Fantasy Football Team', zei hij, refererend aan een van de populaire managerspellen. Verona staat door de nederlaag steviger laatste in de Serie A, met pas zes punten na veertien wedstrijden. Het gat met Frosinone, dat net boven de degradatiestreep staat, bedraagt al acht punten.