Groep D: Morata goudhaantje Juve, penalty's helpen Sevilla

Álvaro Morata (foto, links) heeft Juventus de eerste drie punten bezorgd in de groepsfase van de Champions League. De spits tekende tien minuten voor tijd voor de 2-1 tegen Manchester City. Sevilla had geen moeite met Borussia Mönchengladbach, mede dankzij twee rake strafschoppen.

Manchester City – Juventus 1-2
Manchester City deelde dinsdagavond de eerste klap uit in de topper in Groep D. Het was aanvoerder Vincent Kompany die de openingstreffer initieerde. De Belgische verdediger van The Citizens torende bij een hoekschop hoog boven Giorgio Chiellini uit, maar sprong in zijn enthousiasme té hoog. In een poging de bal toch nog te beroeren, omarmde hij zijn Italiaanse collega. De verdediger van Juventus kon daardoor geen kant meer op, terwijl de bal richting zijn hoofd zeilde. Ietwat ongelukkig knikte Chiellini de bal daardoor in eigen doel.

De arbiter zag geen overtreding in de actie van Kompany, maar keurde even daarvoor een treffer van de bezoekers wel af. Paul Pogba werd vogelvrij gelaten bij een voorzet vanaf de rechterflank, maar omdat ook Morata – die zich in buitenspelpositie bevond - naar de bal ging, werd het doelpunt onrechtmatig verklaard.

Na de openingstreffer lukte het Juventus wel om volgens de regels op gelijke hoogte te komen. Dit keer trad Pogba op als aangever. De Fransman slingerde de bal vanaf de linkerkant van het veld voor het doel, waar spits Mario Mandzukic de bal met een vileine balaanraking langs keeper Joe Hart werkte.

Tien minuten later scoorde De Oude Dame nog een keer. Morata kreeg de bal enigszins fortuinlijk mee vanaf de rechterzijde, maar schoot vanaf de rand van het strafschopgebied behendig naar de linkerhoek. Daar was Hart opnieuw kansloos. Met zijn vierde doelpunt in vier opeenvolgende Champions League-duels bezorgde Morata Juventus de zege.

Sevilla – Borussia Mönchengladbach 3-0
Borussia Mönchengladbach kwam in Sevilla de eerste 45 minuten nog zonder kleerscheuren door, maar net na rust ging het alsnog mis voor de Duitse Champions League-debutant. Gameiro opende in de 47ste minuut de score uit een omstreden strafschop, die was toegekend nadat Vitolo makkelijk onderuit was gegaan na een duel met keeper Yann Sommer.

Enkele minuten later mocht de aanvaller van Sevilla opnieuw van elf meter aanleggen. Dit keer was er minder discussie over de strafschop na de overtreding van Roel Brouwers op Vitolo. Maar Gameiro zag dit keer zijn poging stranden op de lat, zodat Borussia Mönchengladbach nog enige hoop kon koesteren.

Het was uitstel van executie. Éver Banega deelde in de 67ste minuut namens Sevilla de genadeklap uit, na weer een strafschop. Scheidsrechter Pavel Kralovec had die toegekend na een overtreding van Tony Jantschke op Gameiro. Voor de Duitsers, die in eigen land nog puntloos zijn, was dat te veel van het goede. Yevgen Konoplyanka vergrootte in de slotfase de pijn bij Gladbach met de 3-0.