Groep D: City is Bayern de baas, Viktoria Plzen verrast CSKA

Manchester City heeft Bayern München de eerste punten in de groepsfase van de Champions League afgesnoept. In diezelfde poule zorgde Viktoria Plzen voor een stunt tegen CSKA Moskou.

Bayern München – Manchester City 2-3
Zowel Bayern München als Manchester City was voorafgaand aan de laatste speelronde zeker van de volgende ronde van de Champions League. Toch stond er voor beide ploegen iets op het spel. City ging voor de koppositie, terwijl Bayern de ongeslagen status voort wilde zetten.

Na negentig minuten bleken de Engelsen het meest slagvaardig. En dat na een flitsende start van Bayern. Reeds na twaalf minuten stond de thuisploeg, zonder de geblesseerde Arjen Robben, op 2-0 dankzij de treffers van Thomas Müller en Mario Götze. Niets leek een overwinning in de weg te staan, al deden de bezoekers voor rust al iets terug via David Silva.

De Spanjaard rondde de voorzet van James Milner van dichtbij af: 2-1. Na de onderbreking nam City het heft in handen, wat resulteerde in een sterke comeback. In een tijdsbestek van drie minuten boog de ploeg van manager Manuel Pellegrini de achterstand om in een overwinning.

Vanaf elf meter tekende Aleksandar Kolarov voor de gelijkmaker, terwijl Milner na 62 minuten zijn ploeg op voorsprong zette. De middenvelder schoot op aangeven van Jesus Navas zeer bekwaam binnen: 2-3. Ondanks de nederlaag gaan de Duitsers wel als groepshoofd (onderlinge resultaat in het voordeel van Bayern) door naar de volgende ronde. Manchester City plaatste zich als nummer twee voor de achtste finales.

Viktoria Plzen - CSKA Moskou 2-1
Viktoria Plzen heeft voor een stunt gezorgd door CSKA Moskou in de slotfase te trakteren op een nederlaag. Dankzij deze eerste overwinning - Viktoria Plzen had voorafgaand aan dit duel nog geen punt - van dit Champions League-seizoen plaatste de ploeg van trainer Pavel Vrba zich voor Europa League-voetbal. Als nummer drie van Groep D mogen de Tsjechen zich dus opmaken voor een vervolg in Europa.

En daar leek het lange tijd niet op. In de Doosan Arena opende de ploeg van trainer Leonid Slutsky de score dankzij twee ex-spelers van VVV-Venlo. Invaller Keisuke Honda bediende aanvaller Ahmed Musa op maat: 0-1. Na de rode kaarten van CSKA-spelers Alan Dzagoev en Pontus Wernbloom (beiden voor natrappen) kantelde de wedstrijd volledig.

Met nog een kwartier op de klok tekende Daniel Kolár gelijkmaker aan, terwijl Thomas Wagner in de negentigste minuut de winnende treffer namens Viktoria Plzen voor zijn rekening nam. Dankzij de late treffers van Kolár en Wagner is het Europese seizoen voor de Russische topclub ten einde.