Groep C: Duitsland wint, San Marino droomt even van stunt

Duitsland heeft zijn koppositie in Groep C met verve verdedigd door een zege op Noord-Ierland. Noorwegen voorkwam pas in de slotfase een afgang tegen San Marino.

Duitsland - Noord-Ierland 2-0
Via Julian Draxler kwam Duitsland na een kwartier aan de leiding. De technicus schoot toen geplaatst raak vanaf ongeveer achttien meter. Drie minuten daarna nam Die Mannschaft verder afstand van de Noord-Ieren, toen Sami Khedira raakkopte op aangeven van Mats Hummels.

Die dubbele tegenslag kwam Noord-Ierland niet meer te boven, waardoor het Duitsland flink ziet uitlopen in Groep C.

Noorwegen - San Marino 4-1
San Marino-doelman Aldo Simoncini werd in de veertiende minuut slachtoffer van een bijzonder geval friendly fire. Noorwegen kwam namelijk op 1-0 door toedoen van een eigen doelpunt van zijn broer Davide Simoncini.

Daarmee leek de zoveelste monsternederlaag in de maak voor San Marino, maar het dwergstaatje richtte zich na rust zowaar op door de gelijkmaker van Mattia Stefanelli. Een San Marinese stunt hing vervolgens lang in de lucht, maar Noorwegen voorkwam uiteindelijk met grote moeite een afgang. Adama Diomandé verzorgde in de 77ste minuut namelijk de 2-1. Daarna was het verzet van de bezoekers gebroken en maakten Martin Samuelsen en Joshua King de derde en vierde goal voor Noorwegen, waar FC Groningen-spits Alexander Sørloth inviel.

Tsjechië - Azerbeidzjan 0-0
Tsjechië blijft voorlopig zwaar teleurstellen in Groep C. Het land leek met Noord-Ierland de belangrijkste uitdager van favoriet Duitsland, maar wacht na een doelpuntloos gelijkspel tegen Azerbeidzjan na drie duels zelfs nog op zijn eerste zege. Het zijn daardoor de Azeri's die zeer verrassend ongeslagen tweede staan in de poule, vlak achter Duitsland.