Groep B: Raúl goudhaantje voor winnend Schalke

Schalke 04 toonde zich in een duel met Hapoel Tel Aviv de meerdere. Raúl was met twee treffers de grote man. Lyon won van Benfica.

Schalke 04-Hapoel Tel Aviv 3-1De thuisploeg, met Klaas Jan Huntelaar in de basisploeg, beleefde op eigen veld een droomstart tegen Hapoel Tel Aviv. Raúl profiteerde al in de derde minuut van een pienter overstapje van Huntelaar en passeerde doelman Vincent Enyeama met een schuiver in de verre hoek: 1-0.

Daarna was Huntelaar zelf nog tweemaal dichtbij verdubbeling van de score, maar op zijn pogingen had de Nigeriaanse sluitpost wél een antwoord.

Een kwartier na rust was Raúl opnieuw trefzeker. De Spanjaard was het eindstation van een goede combinatie tussen Huntelaar en Ivan Rakitić: 2-0. De 3-0 kwam op naam van José Manuel Jurado. De Spanjaard scoorde met een geplaatst balletje.

Diep in blessuretijd redde Etey Shechter de spreekwoordelijke eer voor de gasten, maar zijn treffer was slechts voor de statistieken van belang.

Schalke houdt door de winst uitzicht op het bereiken van de volgende ronde met zes vergaarde punten uit drie duels. Hapoel is nog zonder punten en lijkt dus zo goed als uitgeschakeld.

Olympique Lyon-Benfica 2-0Lyon speelde vanaf de eerste minuut fris en aanvallend voetbal en dat resulteerde na twintig minuten spelen in de openingstreffer. Bij het doelpunt van Jimmy Briand was de hoofdrol voor Michel Bastos.

De Braziliaan zag een afstandsknal op de paal belanden, maar kreeg niet veel later de bal terug en begon een rush op de linkerflank. Zijn uitstekende voorzet werd door Briand binnengeknikt: 1-0.

Vijf minuten na rust verdubbelde Lisandro López de score door een goede voorzet van Briand in twee pogingen binnen te werken: 2-0.

Lyon is na de zege nog zonder puntenverlies in de groep. Benfica blijft na drie duels steken op even zoveel punten.