Groep B: eindelijk zege voor Denen, Bulgarije haalt uit

Denemarken heeft uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij Tsjechië te winnen. Bulgarije won in eigen huis eenvoudig van Malta, dankzij een glansrol voor Aleksandar Tonev.

Tsjechië - Denemarken 0-3Met twee punten uit drie wedstrijden was Denemarken dramatisch begonnen aan de WK-kwalificatiecampagne, maar in Olomouc kwam de wederopstanding van de ploeg van bondscoach Morten Olsen. Met Christian Eriksen (Ajax) in de basis behaalde Denemarken de eerste zege in Groep B.

Een klein uur gingen de partijen gelijk met elkaar op, maar in de 57ste minuut stelde Nicolai Jørgensen Andreas Cornelius in staat om de score te openen namens de bezoekers. Tien minuten later maakte Simon Kjær de tweede Deense treffer op aangeven van Eriksen. Voormalig NEC'er Niki Zimling bepaalde acht minuten voor tijd de eindstand op 0-3.

Door de zege heeft Denemarken nu vijf punten uit vier duels, waarmee het de derde plaats overneemt van Tsjechië. De ploeg van Michal Bilek heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

Bulgarije - Malta 6-0Bulgarije had in eigen huis geen kind aan Malta, dat met een 6-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Tonev (Lech Poznan) was de grote uitblinker aan de kant voor de thuisploeg; hij nam drie doelpunten voor zijn rekening. De overige treffers kwamen op naam van Ivelin Popov, Emil Gargorov en Ivan Ivanov.

Na de simpele overwinning heeft Bulgarije nu negen punten na vijf wedstrijden, waarmee het koploper Italië tot op één punt genaderd is. La Squadra Azzurra heeft echter een duel minder gespeeld dan de Bulgaren. Malta blijft hekkensluiter zonder punten en ontvangt dinsdag tegen de Italianen, die vrijdag niet in actie kwamen. Zij oefenden donderdag in Zwitserland tegen Brazilië (2-2). Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.