Groep A: Zlatan schittert tegen oude club, mijlpaal Ronaldo

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is als winnaar en doelpuntenmaker het veld afgestapt tijdens het weerzien met zijn eerste profclub Malmö FF. De Parijzenaars zijn tevens nu zeker van een plek in de volgende ronde.

Groep A: Zlatan schittert tegen oude club, mijlpaal Ronaldo

Malmö FF - Paris Saint-Germain 0-5
Ibrahimovic had lang uitgekeken naar het weerzien met zijn eerste profclub, waarvan Ajax hem in de zomer van 2001 overnam. En hij moest woensdag ook even wachten op zijn eerste treffer, maar vijf minuten na rust was het raak. Nadat hij was doorgebroken over de linkerflank, ramde hij de bal hard het doel in. Eindelijk, was er van zijn gezicht af te lezen toen hij uit respect naar zijn oude club ingetogen juichte.

Want kansen waren er over en weer in Zweden, waar PSG al binnen een kwartier op rozen zat. Op aangeven van Gregory van der Wiel knikte Adrien Rabiot de 0-1 binnen, gevolgd door een schuiver van Ángel Di María (0-2). Wonderbaarlijk genoeg was dat de ruststand, want onder meer Jo Inge Berget kreeg namens de thuisclub een grote kans om wat terug te doen.

Vlak na rust deelde Ibrahimovic de genadeklap uit, waarna Di María op aangeven van Maxwell 0-4 maakte. Uit een vrije trap maakte Lucas Moura de vijfde treffer voor de bezoekers, die aantraden in speciale 'Je suis Paris'-shirts (foto). Ibrahimovic kreeg nog een staande ovatie bij zijn wissel vlak voor tijd. Malmö kan de eer proberen te redden in Santiago Bernabéu, waar het op 8 december bij Real Madrid op bezoek gaat en de strijd om een Europa League-ticket hervat.

Shakhtar Donetsk - Real Madrid 3-4
In het tweehonderdste officiële duel voor Real Madrid waarin hij tot scoren kwam, leek Cristiano Ronaldo het tij te keren voor De Koninklijke. Leek, want in het laatste kwartier maakten de Spanjaarden het nog onnodig spannend tegen de nummer drie in de poule.

Ronaldo maakte daarvóór zijn 327ste (zijn 450ste in clubverband) en 328ste goal voor Real Madrid en bereidde met een slim passje de 0-2 voor van Luka Modric. De derde Madrileense goal was de mooiste, een bekeken schot van Daniel Carvajal. Daarmee leek Real de zeperd tegen Barcelona (0-4) weg te spoelen met een ware galavoorstelling.

Cristiano Ronaldo maakte tegen Shakhtar Donetsk zijn 450ste doelpunt in clubverband.
Cristiano Ronaldo maakte tegen Shakhtar Donetsk zijn 450ste doelpunt in clubverband.

Maar dat het lek nog niet boven is bij Real, bleek wel in de slotfase. Alex Teixeira benutte een strafschop, gevolgd door de 2-4 van Dentinho. Maar verder dan de aansluitingstreffer van Alex Teixera liet het elftal van Rafa Benítez het in de laatste minuten niet meer komen.

Shakhtar moet op de laatste speeldag op bezoek bij PSG. In de race om plaats drie moet het Malmö onder zich zien te houden. Beide clubs hebben drie punten, het onderlinge resultaat is echter in het voordeel van de Oekraïners.

Stand Groep A
1. Real Madrid * 5-13
2. Paris Saint-Germain * 5-10
3. Shakhtar Donetsk 5-3
4. Malmö FF 5-3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.