Groep A: Real wint bij dubbele mijlpaal Ronaldo, zege PSG

Reacties

Real Madrid en Paris Saint-Germain lijken in Groep A van de Champions League de dienst te gaan uitmaken. De Spanjaarden wonnen bij Malmö FF in een duel dat Cristiano Ronaldo nooit zal vergeten, terwijl PSG in Lviv tegen Shakhtar Donetsk ook zijn tweede zege boekte.

Groep A: Real wint bij dubbele mijlpaal Ronaldo, zege PSG

Malmö FF-Real Madrid 0-2
Real was Groep A al met een klinkende 4-0 zege op Shakhtar begonnen en zette in Zweden de volgende stap. Na een klein half uur deed Cristiano Ronaldo wat hem al drie duels op rij niet was gelukt. Hij maakte de vijfhonderdste goal uit zijn loopbaan. Na breedleggen van Isco (op de foto boven samen) schoot de Portugese vedette de bal vogelvrij met een droge knal in de hoek.

In het tweede bedrijf ging het Malmö van voormalig Ajacied Markus Rosenberg nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Rosenberg was daar met een kopbal nog het dichtst bij, maar zijn poging verdween net naast het Real-doel. De hoop van Malmö vervloog helemaal toen Yoshimar Yotún in de 78ste minuut van de Turkse arbiter Cuneyt Çakir zijn tweede gele kaart kreeg.

In de slotfase voorkwam Malmö-doelman Johan Wiland aanvankelijk met een knappe reflex nog wel de 0-2 van Ronaldo, maar maakte de Portugees zijn feestje in de slotfase alsnog helemaal compleet. Door van dichtbij de eindstand te bepalen, mag hij zich nu gedeeld topscorer aller tijden van Real noemen. Raúl, het Real-boegbeeld dat nu voor New York Cosmos speelt, was in de periode 1994-2010 eveneens 323 keer trefzeker voor De Koninklijke.

Door de overwinning staat de ploeg van trainer Rafael Benítez na twee duels soeverein bovenaan met zes punten en nog geen tegentreffers. De zege is tevens een opsteker richting komende zondag. Dan staat voor De Koninklijke  de Madrileense derby bij Atlético op het menu en kan Ronaldo met een goal Raúl definitief achter zich laten.

Shakhtar Donetsk - Paris Saint-Germain 0-3
Zonder de op de tribune zittende Gregory van der Wiel kwam PSG al na zeven minuten op voorsprong. Serge Aurier, de concurrent van Van der Wiel, kopte uit een voorzet van collega-back Maxwell raak.

Vervolgens was Zlatan Ibrahimovic dicht bij de 0-2, maar zijn kopbal ging net naast het Oekraïense doel. Doordat hij niet scoorde, staat de Zweed nog altijd op 108 goals voor PSG. Dat is nog altijd een doelpunt minder dan clubtopscorer aller tijden Pauleta.

Nog in de eerste helft zat de Franse kampioen al op rozen. Na een corner liep David Luiz, zonder daar zelf ook maar enig benul van te hebben, de bal binnen.

Hoewel Shakhtar in het vervolg wel degelijk kansen kreeg op de aansluitingstreffer, viel die niet. Het werd zelfs nog 0-3 toen Darijo Srna de bal na een poging van Ibrahimovic in zijn eigen doel liep. Door de afgetekende overwinning heeft ook PSG na twee duels zes punten. De twee koplopers staan in de komende twee speelronden tegenover elkaar en zullen dan meer tegenstand krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.