Groenendijk verwacht geladen Twente: 'Er gebeurt van alles'

Reacties

Dat FC Twente nu in de hoek zit waar de klappen vallen, moet Excelsior volgens trainer Alfons Groenendijk juist extra waakzaam maken voor de Tukkers.

Groenendijk verwacht geladen Twente: 'Er gebeurt van alles'

FC Twente won dit seizoen nog geen uitwedstrijd in de Eredivisie, maar dat zegt volgens Groenendijk helemaal niets voor het duel van zaterdag (18.30 uur). 'Ik verwacht dat ze geladen aan de aftrap zullen staan. De club zit in lastig vaarwater, er gebeurt van alles. Als ik speler van FC Twente was, zou ik vechten voor alles wat mij lief was. Ik verwacht dus een zeer gemotiveerd FC Twente en daar zullen wij wat tegenover moeten zetten', zegt hij op de clubsite.

Excelsior trok tijdens de laatste twee onderlinge duels aan het langste eind en is op basis van de huidige vorm ook favoriet. 'Het vertrouwen van FC Twente is misschien broos, we moeten ze niet onderschatten', vervolgt Groenendijk. 'FC Twente is nog steeds een grote club, maar ze hebben een heel jonge ploeg die een tegenslag moeilijk kan verwerken.'

Voor een goed resultaat moeten er volgens Groenendijk wel minder fouten worden gemaakt dan tegen Feyenoord (2-4), dat binnen twee minuten al op voorsprong kwam tegen de Kralingers. 'Wij kunnen in de komende drie wedstrijden voor de winterstop een gat slaan voor de tweede seizoenshelft, te beginnen morgen tegen FC Twente', weet Groenendijk, die Luigi Bruins, Kevin van Diermen en Alessandro Damen nog moet missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.