Groenendijk haalt weer twee oude bekenden naar Cluj

Reacties

Benjamin van den Broek en Sergio Zijler vervolgen hun loopbaan bij Universitatea Cluj, de club van technisch directeur Fons Groenendijk. Bij de nummer elf van de Roemeense competitie is ex-Ajacied George Ogararu bovendien trainer.

Groenendijk haalt weer twee oude bekenden naar Cluj

Middenvelder Van den Broek (27) komt over van FC Den Bosch en heeft een contract getekend voor anderhalf jaar. Zijler (27), die recentelijk nog speelde bij Achilles'29, was op proef bij de club van Groenendijk en Ogararu. De aanvaller maakte tijdens die stage een uitstekende indruk, hetgeen resulteerde in een verbintenis voor een half jaar.

Groenendijk trekt daarmee wederom twee spelers met wie hij al eerder werkte aan. In de zomer van 2011 haalde de toenmalig FC Den Bosch-trainer Van den Broek al naar de Brabantse hoofdstad, terwijl hij Zijler anderhalf jaar (eerst als assistent, later als hoofdcoach) meemaakte bij Willem II.

Daarmee komt het totaal aantal Nederlanders bij de tweede club van Cluj (stadgenoot CFR Cluj staat tweede) op vier. Eerder verleidde Groenendijk ex-Ajacieden Danzell Gravenberch en Geoffrey Castillion al tot een overstap naar de universiteitsstad. Het tweetal speelde vorig seizoen nog wedstrijden voor Jong Ajax, waar Groenendijk toen de eindverantwoordelijke was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.