Grim hoopt dat Slowakije revanchegevoelens oproept

Reacties

Slowakije bracht Jong Oranje de vooralsnog enige nederlaag in de EK-kwalificatiecyclus toe, dus bondscoach Fred Grim is op zijn hoede voor de return in Myjava.

Grim hoopt dat Slowakije revanchegevoelens oproept

Jong Oranje verdedigt dinsdagavond de koppositie in Groep 8 op bezoek bij Jong Slowakije, dat vorige maand in Nijmegen nog met 3-1 te sterk was voor de mannen van Grim. 'Slowakije is een goed voetballend team, met veel beweging en diepgaande mensen', zo greep de bondscoach terug op de eerste confrontatie met de Slowaken.

'Wij moeten beter gaan coachen. Als het goed staat, kunnen we zelf in ons spel komen en moeten we het zelf doen. Het moet in je lichaam zitten om revanche te willen nemen voor die eerdere nederlaag', meende Grim in gesprek met FOX Sports. Jorrit Hendrix heeft dat in ieder geval in zich, zo stelde hij zelf. 'Als je thuis verliest, moet je erop gebrand zijn om daar te winnen.'

De PSV-middenvelder vond het overigens wel onnodig dat de beloftevolle Nederlanders in Utrecht onderuit gingen. 'Ze scoren twee keer uit een spelhervatting', verzuchtte Hendrix. 'Daar moeten we nu scherp in zijn. Maar Slowakije heeft wel goede spelers die aan de bal vaardig zijn en veel fysiek achterin en op het middenveld. Het is een team uit het Oostblok, maar wil evengoed wel voetballen. Onze  laatste wedstrijd geeft wel wat vertrouwen, maar dinsdag zal het weer iets anders zijn.'

Hendrix doelt met die laatste zin op de wedstrijd tegen Wit-Rusland van afgelopen donderdag, die net als de kwalificatieduels met Cyprus (4-1) en Turkije (0-1) gewonnen ging (1-0). Toch zal Jong Oranje in Myjava in een heel andere samenstelling aantreden dan bij de vorige ontmoeting. Grim ontving namelijk afmeldingen van Sven van Beek, Rick Karsdorp, Sean Klaiber, Lucas Woudenberg, Wesley Hoedt en Daley Sinkgraven. 'Elke keer zijn er weer wat wijzigingen en dat is altijd wel lastig als je maar kort bij elkaar bent', bekende Hendrix.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.