Griezmann moet nog één keer schitteren voor eretitel

Reacties

Na ieder EK-duel deelt VI rapportcijfers uit. Op basis daarvan wordt een ranglijst samengesteld van de beste spelers op dit EK. Met alleen nog de finale voor de boeg staat Antoine Griezmann nog tweede.

Griezmann moet nog één keer schitteren voor eretitel

Griezmann kreeg voor zijn prestatie tegen Duitsland een 8,5, waarmee hij zich nestelde op de tweede plaats. De Franse aanvaller heeft nog een sterk optreden nodig om Gianluigi Buffon de eerste plaats afhandig te maken. De goalgetter van Les Bleus moet 0,15 goedmaken op de Italiaanse doelman, die met een gemiddelde van 7,75 het klassement aanvoert. Om het gat goed te maken zal Griezmann een 8,5 moeten scoren.

Van de finalisten behoren alleen de Fransen Paul Pogba en Dimitri Payet tot de toptien, waarin de Belgen Thibaut Courtois en Eden Hazard met een tweede en derde plaats hoog geklasseerd zijn.

Opvallend is dat de Portugese vertegenwoordigers ontbreken in de toptien van hoogst genoteerde spelers. Raphaël Guerreiro is met een gemiddelde van een zeven de beste beoordeelde Portugees gevolgd door Pepe (6,80) en Cristiano Ronaldo (6,75).

Om in aanmerking te komen voor de titel Speler van het Toernooi dient een speler minimaal vier keer te zijn beoordeeld. Daarom kan de Kroaat Luka Modric met een gemiddelde van een acht de eretitel vergeten aangezien hij slechts drie keer in actie kwam op dit EK.

Speler van het Toernooi: toptien van het klassement
Positie Speler Land Gemiddeld cijfer
1. Gianluigi Buffon Italië 7,75
2. Antoine Griezmann Frankrijk 7,60
3. Thibaut Courtois België 7,50
4. Eden Hazard België 7,40
Aaron Ramsey Wales 7,40
6. Giorgi Chiellini Italië 7,38
7. Paul Pogba Frankrijk 7,33
Gareth Bale Wales 7,33
9. Dimitri Payet Frankrijk 7,30
Leonardo Bonucci Italië 7,30
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.