Griekse media zien Ajax ontsnappen in Athene: 'Jammer en oneerlijk'

Ajax hield donderdag een zwaarbevochten punt over aan het Europa League-duel met AEK Athene. Onverdiend, vinden de Griekse media. 'AEK was superieur aan Ajax.'

AEK Athens
1 - 1
Ajax
Ajax

Steven Bergwijn zette Ajax voor rust met een benutte penalty op voorsprong. Een kwartier voor tijd bepaalde Domagoj Vida de eindstand op 1-1. Sportime zag veel kansen aan beide kanten en lichtte Nordin Amrabat uit. 'De wedstrijd had een hoog tempo. Amrabat leidde, rende, was overal. De ploeg van Matías Almeyda slaagde er door de gemiste kans van Jønsson niet in om op zes uit twee te komen.'

Sport24 had met name oog voor de gelijkmaker van Vida. 'AEK speelde een sterke tweede helft en kreeg wat het verdiende. Amrabat vond met een prachtige voorzet de Kroatische stopper, die onbewaakt het hart van de Ajax-defensie inrende en met een schitterende kopbal het net vond. Voor AEK een gouden punt in de OPAP Arena.'

Ongelooflijke kansen
Het meest uitgesproken was Gazzetta, dat het gelijkspel 'jammer en oneerlijk' noemt. 'AEK was superieur aan Ajax. Ze speelden agressief, bleven knokken, maar misten ongelooflijke kansen en hielden uiteindelijk slechts een punt over. Op basis van het spel verdienden de geel-zwarten een overwinning. Met vier punten blijft AEK desondanks eerste in de groep.'