'Grenzen der redelijkheid overschreden door Kalezic'

Reacties

Hoewel Roda JC al voor afgelopen zondag van plan was te breken met Darije Kalezic, noemt de club diens opmerkingen over technisch directeur Ton Caanen nu toch nadrukkelijk als reden voor zijn congé. De Limburgers lijken de gewraakte uitlatingen inzet te maken van een ontslagprocedure.

'Grenzen der redelijkheid overschreden door Kalezic'

Kalezic werd eerder vanmiddag per direct op non-actief gesteld. De partijen bekijken nu in welke vorm de contractbreuk juridisch gegoten kan worden. Kalezic wil nu niet reageren, de directie van Roda slechts summier. Volgens algemeen directeur Wim Collard heeft de trainer 'de grenzen der redelijkheid overschreden' door Caanen te typeren als iemand die te lang als autoverkoper heeft gewerkt.

'Laat duidelijk zijn dat er door het jaar heen incidenten zijn geweest', laat Collard weten aan VI, 'maar het feit van zondag alleen al vonden wij méér dan ongepast en reden voor de beslissing die we nu hebben genomen.' Volgens Collard was de interne onvrede over zowel het verdedigende spel als de slechte balans tijdens thuiswedstrijden een minder zwaarwegende motivatie om met de coach te breken.

Kalezic was na Ruud Brood, Jon Dahl  Tomasson, René Trost en Rick Plum (interim-basis) alweer de vijfde trainer die sinds de zomer van 2012 voor de groep stond in Kerkrade. Wat rekent de directie van Roda zichzelf aan? Had de club zich wel goed laten informeren over Kalezic?  'Op elk potje past een dekseltje', zegt Collard. 'De kunst is de goede combinatie te vinden, wij dachten dat het gelukt was. Maar dan zouden we nu niet alweer uit elkaar gaan. Gelukkig hebben we ons doel voor dit seizoen, handhaving, wel bereikt.'

De directeur verwacht niet snel een nieuwe trainer te presenteren. 'Daar gaan we de tijd voor nemen.' Ton Caanen, in bezit van de benodigde papieren, zal volgens Collard in ieder geval níet doorschuiven naar de dug-out.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.