Gravenberch pakt vlak voor bekendmaking Oranje-selectie spaarzame minuten

Bayern München gaat als koploper de laatste speelronde voor de start van het WK in. Werder Bremen kwam dinsdagavond heel eventjes mee met de regerend landskampioen, maar uiteindelijk ging het toch hard in de Allianz Arena. Ryan Gravenberch maakte in de tweede helft spaarzame minuten.

Bayern München
6 - 1
Werder Bremen

De middenvelder viel twintig minuten voor tijd in en maakte door zijn invalbeurt ruim vijfhonderd minuten dit seizoen. Bayern was vroeg op voorsprong gekomen via Jamal Musiala, Werder maakte kort daarna gelijk uit een echte rugbyaanval. Werder begon op rechts en ging over meerdere schijven naar de linkerkant van het veld, waar back Anthony Jung voor de try zorgde met een laag en hard schot.

Het duurde niet lang voordat Bayern orde op zaken stelde. Binnen zes minuten scoorden Serge Gnabry (tweemaal) en Leon Goretzka. Diep in de tweede helft voltooide Gnabry zijn hattrick. De aanvaller had een mooie solo in huis na een pass van basisspeler Noussair Mazraoui en hij maakte het met een slim tikje af. Het knappe slotakkoord was echter voor de zeventienjarige invaller Mathys Tel, die hard raak schoot na een rush vanaf zijn eigen strafschopgebied.

Zo beleeft Bayern een nagenoeg zorgeloze wedstrijd richting de laatste wedstrijd voor het WK. Het uitvallen van Sadio Mané zal de club (en vooral Senegal) wel zorgen baren.

VfL Bochum
VfL Bochum
2 - 1
Borussia Mönchengladbach

Thomas Letsch heeft een volgend knap resultaat geboekt in de Bundesliga. Eerder in het seizoen werden Eintracht Frankfurt en 1. FC Union Berlin verslagen, dinsdagavond was Borussia Mönchengladbach het slachtoffer. Christopher Antwi-Adjei en Philipp Hofmann scoorden al vroeg voor de thuisclub, waarna Alassane Pléa wat terugdeed in de tweede helft. Acht minuten voor tijd leek de 2-2 te vallen, maar de kopgoal van Ramy Bensebaini ging wegens buitenspel niet door. Door de winst tilt Bochum het verschil met hekkensluiter Schalke 04 naar vier punten.