Gouden greep Lokhoff helpt PAOK langs Karagandy

Het PAOK Saloniki van Huub Stevens en Ton Lokhoff is de Europa League begonnen met een zwaarbevochten overwinning op Shakhter Karagandy. In Groep L, de poule waarin ook AZ actief is, wonnen de Grieken hun openingsduel met 2-1.

Gouden greep Lokhoff helpt PAOK langs Karagandy

Trainer Stevens moest het duel met de nummer vier van Kazachstan aan zijn assistent Lokhoff overlaten (op de foto controleert Sotiris Ninis de bal namens PAOK, met rechts Gediminas Vicius van Shakhter). Stevens was voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn gedrag tijdens het thuisduel met zijn vroegere club Schalke 04, waarin de Duitsers zich ten koste van PAOK voor de Champions League plaatsten.

Met Shakhter Karagandy troffen Stevens en Lokhoff een tegenstander die in de voorronden van de CL opzien baarde. Shakhter ontdeed zich van het Wit-Russische BATE Borisov en Skenderbeu Korçe uit Albanië. In de laatste schifting presteerde Shakhter in eigen huis ijzersterk tegen Celtic, door met 2-0 te winnen. Op bezoek in Schotland ging de ploeg echter met 3-0 ten onder, met deelname aan de Europa League als gevolg.

Tegen PAOK deed Shakhter opnieuw van zich spreken. Na vijftig minuten kwamen de Kazachen op voorsprong door een benutte strafschop van Roger Cañas. Een kwartier voor tijd rechtten de Grieken de rug via de gelijkmaker van Stefanos Athanasiad. PAOK ging uiteindelijk zelfs met de drie punten aan de haal, want in de slotminuten nam invaller Zvonimir Vukic de winnende 2-1 voor zijn rekening. De gasten speelden op dat moment net met tien man, na een rode kaart voor Andrey Poryvaev. Door de overwinning gaat PAOK na één speelronde met AZ aan de leiding in Groep L.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen