Götze kan lachen: 'Het had slechter gekund'

Reacties

Duitsland nam revanche op Polen met dank aan Mario Götze, die op zijn beurt een lange neus kon trekken richting Bayern München-coach Pep Guardiola.

Götze kan lachen: 'Het had slechter gekund'

Joachim Löw toonde zich na afloop een tevreden man. 'We hadden maar één doel, en dat was winnen. Dat was het belangrijkst', vertelde de bondscoach na de 3-1 zege op Polen in Frankfurt. Toch had hij ook kritiek. 'De Poolse kansen kwamen voort uit onze fouten.'

Het Duitse succes in de EK-kwalificatie was mede te danken aan twee doelpunten vanGötze, die bovendien ook op de eigen doellijn zijn doelman Manuel Neuer te hulp schoot bij een poging van Robert Lewandowski. 'Hij heeft een zeer, zeer goede wedstrijd gespeeld', prees Löw zijn aanvaller.

Voor Götze was het ook een soort revanche gezien zijn rol op het tweede plan bij Bayern München. Bij de Duitse nationale ploeg krijgt hij meer vertrouwen. Maar de de speler liet zich niet uit in die richting. 'Hoe meer ik de ploeg kan helpen, hoe mooier het is. Twee doelpunten, het had slechter gekund', zei Götze met een lach.

Götze nam de laatste twee doelpunten voor zijn rekening, waarvan de laatste in de slotfase. 'Het was belangrijk dat de derde goal werd gemaakt. We wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was. We wilden de punten pakken en dat is ons gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.