Goede herinneringen voor Feyenoord, amateurs stomen op

Reacties

Feyenoord hoopt woensdag zijn seizoen te redden door in elk geval in de race te blijven om de KNVB-beker. Twee amateurclubs kunnen op hun beurt geschiedenis schrijven.

Goede herinneringen voor Feyenoord, amateurs stomen op

HHC Hardenberg en VVSB kunnen de eerste amateurs worden in de halve finale van het toernooi sinds IJsselmeervogels in 1975. Opvallend genoeg rekende die ploeg destijds in de kwartfinale na strafschoppen af met AZ, toevallig ook de tegenstander van HHC dinsdagavond.

VVSB uit Noordwijkerhout heeft een op papier minder zware loting, maar ook FC Den Bosch kan wel weer een bekersuccesje gebruiken. Exact 25 seizoenen geleden haalden de Brabanders de finale, waarin met 1-0 werd verloren van Feyenoord. Huidig assistent-trainer Jan van Grinsven stond destijds op doel.

Finale
Feyenoord hoopt na vijf nederlagen op rij te winnen bij Roda JC Kerkrade, de ploeg die met een vrijwel geheel nieuw elftal (acht nieuwelingen) aan de tweede seizoenshelft is begonnen. Roda won de beker in 1997 en 2000, de elfvoudig winnaar Feyenoord voor het laatst in 2008. Huidig trainer Giovanni van Bronckhorst was destijds aanvoerder van de Rotterdammers in de met 2-0 gewonnen finale tegen Roda.

PSV, dat nog op drie fronten meestrijdt, ontvangt de gewezen cupfighter FC Utrecht. De Domstedelingen lijken wat van slag na twee opeenvolgende verliespartijen in de Eredivisie en hebben na drie bekerfinales op rij (2002, 2003 en 2004) aan het begin van deze eeuw niet bijster veel meer laten zien tijdens het toernooi dat ook vaak de kortste weg naar Europees voetbal wordt genoemd.

Begin maart zijn de halve finales, de eindstrijd is op zondag 24 april in De Kuip. De winnaar van het toernooi krijgt een ticket voor de groepsfase in de Europa League.

Programma kwartfinales KNVB-beker
Dinsdag 20.45 uur: AZ - HHC Hardenberg
Woensdag 18.30 uur: FC Den Bosch - VVSB
Woensdag 20.45 uur: Roda JC Kerkrade - Feyenoord
Donderdag 20.45 uur: PSV - FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.