Goede 'generale' FC Utrecht tegen Dortmund ondanks verlies

Reacties

FC Utrecht heeft keurig partij geboden in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Duitse topclub Borussia Dortmund. In stadion De Galgenwaard wonnen Die Borussen met minimaal verschil: 0-1.

Goede 'generale' FC Utrecht tegen Dortmund ondanks verlies

Dortmund trad aan met de grote namen, onder wie Ciro Immobile, Ilkay Gündogan, voormalig Feyenoord-middenvelder Nuri Sahin en de absolute uitblinker Marco Reus.

En dat Reus de meest in het oog springende speler is van BVB bewees hij na ruim een kwartier. Met een splijtende pass bood de Duitse spelmaker Kevin Kampl een bijna niet te missen kans: 0-1.

Kevin Kampl schiet de bal binnen. Doelman Robbin Ruiter en verdediger Christian Kum kijken lijdzaam toe.
Kevin Kampl schiet de bal binnen. Doelman Robbin Ruiter en verdediger Christian Kum kijken lijdzaam toe.

Daarna was het duel tussen de huidige nummer elf van de Eredivisie en de verrassende nummer zeventien van Duitsland redelijk in evenwicht zonder tot echt grote kansen te komen. Dat was kort na de hervatting niet het geval. Invaller Adrián Ramos was het eindstation van een heerlijk lopende aanval via Reus en Sahin, maar de centrumspits zag zijn schot op de lat uiteenspatten.

Dat was de beste kans in de tweede helft, waarin niet meer gescoord zou worden. Een prima generale repetitie tegen de club die twee jaar geleden nog verliezend finalist was in de Champions League. FC Utrecht neemt het zondag op tegen FC Groningen. Borussia Dortmund hervat volgende week zaterdag de strijd tegen degradatie met een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Vijftienduizend
De vriendschappelijke wedstrijd tegen Dortmund zorgde voor een ongekende toestroom. 'Dachten we maandag nog op 12.500 kaarten uit te komen, dat aantal zijn we nu al gepasseerd. Iedereen wil FIFA 2015 live zien', zei algemeen directeur Wilco van Schaik dinsdag tegen Voetbal International. Normaliter krijgen de spelers van FC Utrecht immers niet de kans om tegen voetballers van het kaliber Reus aan te treden. Ruim vijftienduizend mensen kwamen af op het duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.