Goals dit seizoen gegarandeerd bij duels van Feyenoord

Reacties

● Feyenoord heeft als enige Eredivisieploeg zijn laatste vier duels  gewonnen. Bij winst op RKC kan de ploeg voor de tweede keer dit seizoen vijf duels op rij winnen.

Goals dit seizoen gegarandeerd bij duels van Feyenoord

● RKC speelde 22 keer (V16, G6) eerder in De Kuip. Slechts één keer wonnen de Waalwijkers: op 26 september 1999 werd het 1-2, Yuri Cornelisse maakte beide doelpunten.

● Feyenoord is met 66 goals de meest scorende ploeg van de Eredivisie. Ook gaat de ploeg efficiënt met de kansen om: 66 goals uit 391 doelpogingen geeft een rendement van 16,88 procent, waarmee de ploeg op een tweede plek in het VI-efficiencyklassement staat.

● RKC staat verrassend vierde in het VI-efficiencyklassement: 42 goals uit 259 doelpogingen geeft een rendement van 16,22 procent.

● De thuiszege van RKC op Feyenoord eerder dit seizoen is de enige overwinning van Erwin Koeman als Eredivisietrainer op broer Ronald (G2, V3).

● RKC hield dit seizoen in zes Eredivisieduels de nul, waarvan vier keer tegen clubs uit de huidige topvijf (Ajax, Feyenoord, PSV en FC Twente).

● Feyenoord scoorde in 29 van hun dertig gespeelde duels in de Eredivisie, het meest van alle clubs.

● Feyenoord scoort nu al 22 thuisduels op rij minimaal één keer, dat is op dit moment de langstlopende reeks van de Eredivisie.

● Romeo Castelen scoorde vijf keer in zijn laatste negen duels voor RKC. De aanvaller stond tussen 2004 en 2007 onder contract bij tegenstander Feyenoord (65 duels, twintig duels).

● Lex Immers scoorde tot nu toe elf keer in de Eredivisie en is samen met Jens Toornstra van FC Utrecht de meest scorende middenvelder van de competitie.

● Opvallend: tegen de traditionele topdrie haalde RKC dit seizoen zeven punten uit vijf duels (met onder andere thuisoverwinningen op PSV 2-0 en Feyenoord 1-0).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.