Goal tegen Real maakt Messi alltime-topscorer in Clásico

Reacties

Barcelona-aanvaller Lionel Messi kan zondagavond op bezoek bij Real Madrid opnieuw twee records aan zijn erelijst toevoegen. De Argentijn heeft daarvoor aan één doelpunt genoeg.

Goal tegen Real maakt Messi alltime-topscorer in Clásico

Messi maakt zondag in Estadio Bernabéu zijn 27ste optreden in El Clásico. In de 26 eerdere topduels met de Madrilenen was de Argentijnse aanvaller goed voor achttien goals, evenveel als Real-icoon Alfredo Di Stéfano er maakte.

Met één doelpunt kroont Messi zich dus tot de meest productieve speler in de historie van de tweestrijd tussen Real en Barcelona. Met elf assists in 26 ontmoetingen met de grootmacht uit Madrid mag de Argentijn zich al de beste aangever in El Clásico noemen.

Met een doelpunt evenaart Messi ook Hugo Sánchez als meest productieve buitenlander in de historie van de Spaanse Primera División. De Mexicaanse goalgetter scoorde in dienst van Real Madrid, Atlético Madrid en Rayo Valladolid 234 keer in 347 wedstrijden. Messi staat bij Barcelona inmiddels op 233 treffers in 267 competitieduels.

Hoewel Messi de doelpunten de laatste weken weer als vanouds aaneen rijgt, geven zijn meest recente optredens tegen Real weinig reden tot optimisme. In de laatste vier Clásico's liet hij welgeteld één doelpunt en één assist aantekenen. Ook won hij maar één van zijn laatste zes duels met De Koninklijke, tegen twee gelijke spelen en drie nederlagen.

Barcelona heeft zondag een zege nodig om het gat met koploper Real Madrid terug te brengen tot één punt. Met nog tien speelronden op de kalender bedraagt het verschil momenteel vier punten: zeventig om 66.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.