Goal Reis biedt Vitesse perspectief op Europees vervolg

Vitesse heeft bemoedigende zaken gedaan tegen Petrolul Ploiesti. De Arnhemmers hebben dankzij Jonathan Reis goede perspectieven voor een plaats in de play-offs voor de Europa League.

Goal Reis biedt Vitesse perspectief op Europees vervolg

Ondanks een overwicht en de nodige kansen kwam Petrolul Ploiesti op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De positieve uitgangspositie was mede te danken aan een van de oprispingen van Reis.

De Braziliaan hielp de Arnhemse formatie kort na rust aan de gewenste uittreffer door een makkelijk gegeven strafschop beheerst te benutten. De spits was zelf onderuit gegaan na een lichte duw van Alexandru Benga.

Voor Reis (foto) was het pas zijn eerste officiële doelpunt voor Vitesse in dit kalenderjaar. Op 2 december 2012 had hij zich tegen Roda JC Kerkrade voor het laatst productief getoond voor de Arnhemmers. De Braziliaan bleef daardoor afgelopen seizoen in de schaduw van Wilfried Bony.

DrukMet het vertrek van de Ivoriaanse goalgetter naar Swansea City ligt de druk bij Reis, die dat ook beseft. Tegen Petrolul Ploiesti bewees hij zijn waarde voor Vitesse. Want kansen kreeg hij weinig, zoals de Arnhemmers sowieso meer verdedigden dan aanvielen.

Ondanks de groeiende druk van Petrolul Ploiesti hield de wankelende defensie van Vitesse lang stand in Roemenië. De ploeg van trainer Cosmin Contra liet de nodige kansen onbenut. Keeper Piet Velthuizen hield zijn doel schoon door ook een antwoord te hebben op de gevaarlijke afstandsschoten.

Pas in de slotfase moest de doelman zich gewonnen geven. Gheorghe Grozav tekende voor de verdiende gelijkmaker voor Petrolul Ploiesti, dat niet verder kwam dan de tegentreffer. Daardoor kan Vitesse met een goed gevoel toewerken naar de return in Arnhem van volgende week.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen