Goal Griezmann genoeg voor zege Atlético

Atlético Madrid heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Diego Simeone had in het thuisduel met het gepromoveerde Las Palmas aan een vrije trap van Antoine Griezmann voldoende voor een nipte zege: 1-0.

Atlético was de eerste club van de Spaanse topdrie van vorig seizoen die in actie moest komen. Met Griezmann en Jackson Martínez als spitsenkoppel – zij hielden Fernando Torres op de bank – ging de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal vol overgave op zoek naar een doelpunt.

Al na een kwartier volgde daarvoor de beloning. Griezmann had bij die goal over geluk niet te klagen. Zijn van richting veranderde vrije trap bleek doelman Raul Lizoain net te machtig.

Omdat Atlético in het vervolg van de eerste helft en na rust verzuimde de nekslag uit te delen, bleef het spannend. Las Palmas was in de slotfase vooral bij standaardsituaties gevaarlijk, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen. Dat had Atlético ook te danken aan goalie Jan Oblak, die met een fraaie reflex zijn doel schoon hield.

Daardoor opent Atlético het seizoen met een zege en kunnen de Rojiblancos zondag gaan kijken hoe Barcelona en Real Madrid het er vanaf brengen tegen respectievelijk Athletic de Bilbao en Sporting Gijón.