Go Ahead verliest topper, Sparta profiteert

FC Eindhoven heeft zich dankzij de zege op Go Ahead Eagles op de tweede plaats genesteld. Thomas Verhaar maakte het verschil voor koploper Sparta Rotterdam.

Sparta Rotterdam – Helmond Sport 2-1
De vorige week veroverde koppositie gaf Sparta Rotterdam allerminst vleugels. Helmond Sport deed de Kasteelheren ontnuchteren met de 0-1 van Roel van de Sande. Maar Thomas Verhaar bewees andermaal zijn waarde voor Sparta. De clubtopscorer bracht na een half uur uit een omstreden penalty – de bestrafte overtreding van Yannick Cortie was buiten het strafschopgebied – de wedstrijd in evenwicht.

Over zijn 2-1 waren beduidend minder twijfels. Verhaar schoot van net buiten het strafschopgebied de bal in de kruising. Het was de winnende treffer op Het Kasteel, waardoor Sparta koploper blijft in de Jupiler League.

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 1-2
Na de pijnlijke 3-0 nederlaag bij FC Oss had Go Ahead Eagles iets goed te maken. Maar op De Adelaarshorst was het FC Eindhoven dat als eerste van zich deed spreken in de topper in de Jupiler League. De thuisploeg kwam via Randy Wolters op slag van rust met het antwoord op de openingstreffer van Jinty Caenepeel. Maar vroeg in de tweede helft kon Go Ahead opnieuw in de achtervolging van de 1-2 van Tom Boere. Ondanks verwoede pogingen bleef die jacht vruchteloos.

Achilles '29 – FC Volendam 0-0
FC Volendam heeft de opleving van vorige week geen vervolg kunnen geven. De Noord-Hollanders, die de eerste periodetitel wonnen, kwamen bij Achilles '29 niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In Groesbeek waren de gasten in een weinig verheffende wedstrijd beter, maar het was te weinig om een week na de 3-0 zege op RKC Waalwijk weer drie punten te pakken. Door het puntenverlies moest FC Volendam de derde plaats afstaan.

VVV-Venlo – MVV Maastricht 3-0
Dankzij de zege in de Limburgse derby tegen MVV Maastricht heeft VVV-Venlo een sprong gemaakt op de ranglijst. Vito van Crooy en Ralf Seuntjens zetten de formatie van trainer Maurice Steijn vroeg in de tweede helft op het spoor van de overwinning, waarmee VVV naar de derde plaats is opgeschoven. De tweede treffer van Van Crooy maakte het feestje in De Koel compleet.

RKC Waalwijk – NAC Breda 2-0
RKC Waalwijk heeft een einde gemaakt aan de opmars die NAC Breda heeft gemaakt sinds het ontslag van Robert Maaskant. Na vier zeges op rij moest de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen het onderspit delven in het Mandemakers Stadion. Regino Cicilia en Arsenio Valpoort gaven RKC halverwege de eerste helft een comfortabele marge, waartegen NAC zich ondanks de nodige pogingen tevergeefs ageerde.