Jong PSV en Jong Ajax zorgen voor spektakel in minitopper

Het duel tussen Jong PSV en Jong Ajax is zonder winnaar geëindigd, maar stond bol van het spektakel. Het werd in Eindhoven 3-3.

De minitopper kende een doelpuntrijk begin. PSV nam al in de derde minuut de leiding via Aleksandar Boljevic, die raakkopte na een mooie aanval over de rechterflank via Moussa Sanoh en Suently Alberto. Vier minuten later stond het alweer 1-1, toen doelman Luuk Koopmans van PSV zich verkeek op een afstandschot van Aschraf El Mahdioui.

Ricardo van Rhijn, de enige ervaren speler die van de partij was op De Herdgang, kopte zeven minuten voor rust de 2-1 tegen de touwen. Sven Blummel hielp de bezoekers een kwartier na de pauze weer langszij, door de bal vanaf links laag in de verre hoek te schieten. Via een goal van Sam Hendriks nam Ajax in de 76ste minuut voor heel even de touwtjes in handen, want direct vanaf de aftrap kwamen de Brabanders op 3-3 via Sanoh.

Die goal vormde het slotakkoord van het spektakelstuk. Beide ploegen blijven door de remise onderin de ranglijst bungelen. Jong Ajax staat veertiende en Jong PSV is de nummer dertien van de Jupiler League.