Go Ahead opnieuw koploper na nederlaag Cambuur

SC Cambuur is niet langer koploper in de Jupiler League. De club uit Friesland verloor thuis van Excelsior, waardoor Go Ahead Eagles - dat won van Haarlem - de koppositie overneemt.

SC Cambuur-Excelsior 1-2Mark de Vries was in bloedvorm, in de afgelopen drie wedstrijden trof hij vijf keer doel. Ook tijdens het thuisduel met Excelsior was de spits trefzeker, maar De Vries kopte in de zevende minuut in zijn eigen doel. In de 36ste minuut maakte Guyon Fernandez er zelfs 2-0 van in het voordeel van de bezoekers, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Sandor van der Heide bracht de spanning in de zesde minuut van de eerste helft nog wel terug, maar het bleef bij 2-1 voor Excelsior.

Go Ahead Eagles-Haarlem 3-2Wilmer Kousemaker zette de bezoekers tot twee keer toe op voorsprong, maar dat bleek geen garantie op de overwinning. Reza Ghoochannejhad zette Go Ahead op slag van rust op 1-1 en in de 68ste minuut maakt ook Patrick Gerritsen een treffer van Kousemaker ongedaan. Halil Colak bezorgde de thuisclub zijn tiende overwinning in de Jupiler League, het betekende alweer zijn negende treffer van het seizoen.

FC Den Bosch-FC Dordrecht 2-1Het thuisduel met FC Dordrecht betekende alweer de vijfde overwinning op rij voor FC Den Bosch. Toch moest de thuisclub er hard voor vechten. Fabio Caracciolo maakte in de 27ste minuut zijn veertiende treffer van het seizoen door een strafschop te benutten, maar drie minuten later trok Juanito Sequeira de stand alweer gelijk. Negen minuten voor tijd ontpopte Niels Vorthoren zich tot matchwinner toen hij de 2-1 op zijn naam schreef.

FC Eindhoven-BV Veendam 3-2Leon Kantelberg was erg belangrijk tijdens de thuiswedstrijd tegen BV Veendam. De middenvelder van FC Eindhoven scoorde twee keer, waaronder de winnende treffer. De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong door Marnix Kolder en René Wessels, die twee minuten in het veld stond toen hij de 2-1 maakte. Kantelberg besliste uiteindelijk vier minuten voor tijd, met zijn vierde treffer van het seizoen, het duel.

Helmond Sport-FC Oss 3-1Ook de overwinning van Helmond Sport kwam moeizaam tot stand, de thuisploeg had twee strafschoppen nodig om FC Oss te verslaan. In de veertigste minuut benutte Bruno Andrade de eerste penalty en nadat Karim Fachtali de bezoekers in de 56ste minuut op gelijke hoogte had gezet, maakte Marc Höcher twaalf minuten voor vanaf de strafschopstip de 2-1. In blessuretijd bepaalde Johan Voskamp de eindstand zelfs nog op 3-1 voor Helmond Sport.

AGOVV Apeldoorn-FC Volendam 2-2AGOVV en Volendam sloten in Apeldoorn af met een remise. Jeremy Bokila zette thuisclub in de 33ste minuut op een 1-0 voorsprong, maar door treffers van Jack Tuyp en Melvin Platje nam Volendam de leiding. Tien minuten voor tijd profiteerde Nacer Chadli van voorbereidend werk van Van der Haar en bracht alsnog de 2-2 op het bord. AGOVV staat nu achtste met 23 punten uit vijftien duels. FC Volendam is twaalfde met drie punten minder.

Telstar-FC Zwolle 2-3Tijdens het duel tussen Telstar en FC Zwolle kwam de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar verlieten de bezoekers het stadion met drie punten in de knip. Na ruim een uur spelen tekende Arne Slot, met zijn eerste doelpunt van dit seizoen, voor de winnende treffer.

MVV-FC Omniworld 1-0Daniel Gomez was opnieuw de gevierde man aan de kant van MVV. De spits die in zes wedstrijden al zes keer scoorde, was ook trefzeker in zijn zevende duel. Zijn doelpunt in de 82ste minuut bleek tevens voldoende om de drie punten in Maastricht te houden.

Fortuna Sittard-RBC Roosendaal 0-0Ook al pakte Fortuna Sittard een punt tegen RBC, de club uit Limburg is de nieuwe hekkensluiter in de Jupiler League. Door beide ploegen werd er niet gescoord in Sittard en doordat Eindhoven won van Veendam, zakt Fortuna naar de twintigste plaats.