Go Ahead neemt Room op huurbasis over van Vitesse

Go Ahead Eagles huurt het komende seizoen Eloy Room (24) van Vitesse. De doelman was in Arnhem tweede keus achter Piet Velthuizen en wilde graag weer aan spelen toekomen. In Deventer krijgt hij daarvoor de kans.

Go Ahead neemt Room op huurbasis over van Vitesse

In het seizoen 2010/11 was Room eerste doelman bij Vitesse, maar in de twee seizoenen daarna moest hij de teruggekeerde Velthuizen weer voor zich dulden.

Room, die ook op de radar stond bij Roda JC en RKC Waalwijk, is bij Go Ahead na Erik Cummins al de tweede vastgelegde doelman. Hij kwam transfervrij over nadat zijn verbintenis bij FC Utrecht was afgelopen.

'Eloy Room stond hoog op onze lijst. Maar er waren drie partijen nodig om hem hier te krijgen: Vitesse, Go Ahead Eagles en uiteraard Eloy Room zelf', schetst trainer Foeke Booy de weg die tot de transfer leidde.

'Hij wilde heel graag. Room wil investeren in zichzelf. Daarom ben ik verheugd dat het is rond gekomen. Eloy Room past qua leeftijd en ambitie in het beleid van de club. Een Nederlandse keeper die ambitieus in en ons spel snapt. Inclusief bekerduels heeft hij toch zo'n vijftig duels voor Vitesse gespeeld, dus hij heeft ook ervaring op het hoogste niveau', aldus Booy.

Go Ahead was aanvankelijk dicht bij een akkoord met Nick Marsman. Hij kwam vorig seizoen op huurbasis uit in Deventer en zou nu definitief de overstap van Twente naar Go Ahead maken. Omdat Sonny Stevens bij Twente geblesseerd raakte en Nikolay Mihaylov wil en mag vertrekken, houden de Tukkers Marsman echter in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen