Go Ahead Eagles vergroot met overwinning zorgen NAC

Go Ahead Eagles heeft thuis gewonnen (2-0) van NAC Breda. De club uit Deventer nam daarmee afstand van de gevarenzone.

Het duel tussen Go Ahead en NAC was van groot belang in de strijd tegen degradatie. NAC kon met een zege de club uit Deventer passeren op de ranglijst, terwijl Go Ahead in de eigen Adelaarshorst juist een marge van vijf punten kon pakken richting de zestiende plaats.

Een fout van Kenny van der Weg hielp de thuisploeg al in de twaalfde minuut in het zadel. De verdediger van NAC had in zijn eigen strafschopgebied moeite met het controleren van de bal en verspeelde deze op knullige wijze aan Jules Reimerink. De vleugelaanvaller hoefde vervolgens alleen nog maar de bal langs Jelle ten Rouwelaar te schuiven om zijn team op voorsprong te zetten: 1-0.

Het was nota bene Alex Schalk (foto), die de opleiding van NAC doorliep, die de bezoekers nog voor rust voor een schier onmogelijke opgave stelde. Op aangeven van Jeffrey Rijsdijk, die in de afgelopen zes competitieduels betrokken was bij zes doelpunten (twee goals, vier assists), schoof hij de 2-0 binnen.

In het restant van de wedstrijd was slechts Erik Falkenburg dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij stuitte op doelman Mickey van der Hart. Aan de andere kant liet Go Ahead het na de score verder uit te bouwen. Acht minuten voor tijd kreeg NAC een nieuwe tegenvaller te verwerken, toen spits Mats Seuntjens op aangeven van de assistent-scheidsrechter rood kreeg.

Middenmoot
Met de nieuwe nederlaag bleef NAC voor het achtste competitieduel op rij zonder overwinning. In die reeks werden slechts twee punten gepakt, waardoor de club uit Breda zestiende staat in de Eredivisie. Go Ahead vindt met de zege juist aansluiting bij de middenmoot. Het team van trainer Foeke Booy klimt naar de veertiende positie.