NAC Breda won maar één keer in De Adelaarshorst

Reacties

● Go Ahead Eagles speelde 24 keer eerder thuis tegen NAC Breda in de Eredivisie. De Deventenaren wonnen zestien van die duels (G7, V1).

NAC Breda won maar één keer in De Adelaarshorst

● De enige uitzege van NAC op Go Ahead in de Eredivisie stamt uit oktober 1977 (1-2). Sindsdien scoorden de Bredanaars in Deventer (G3, V7) slechts vier keer.

● Go Ahead won op het hoogste niveau vaker van NAC dan van elke andere opponent (21 keer).

● De thuisploeg van trainer Foeke Booy kan voor het eerst sinds de promotie in 2013 zes Eredivisie-duels op rij scoren. Een dergelijke reeks zette Go Ahead voor het laatst neer in april 1996.

● De Eagles scoorden dit seizoen slechts zeven keer in eigen huis, alleen hekkensluiter FC Dordrecht maakte minder doelpunten op vertrouwd terrein (vijf).

● Go Ahead maakte al zijn zeven goals in de laatste vier competitieduels voor rust, terwijl de ploeg acht van de tien tegentreffers in deze wedstrijden in de tweede helft moest toestaan.

● Go Ahead Eagles kreeg vaker een goal van een invaller te verwerken dan alle andere Eredivisie-ploegen in dit seizoen (zes keer).

● Jeffrey Rijsdijk was in zijn laatste vijf competitiewedstrijden voor de Eagles direct betrokken bij vijf doelpunten (twee goals, drie assists).

● NAC verzamelde slechts twee punten uit zijn laatste zeven Eredivisie-duels (G2, V5).

● De gasten uit Breda kwamen dit seizoen in negen Eredivisie-wedstrijden op achterstand en wisten die negatieve score geen enkele keer om te buigen in een zege (G3, V6).

● Vijftien NAC-spelers kregen dit seizoen in de Eredivisie een gele of rode kaart; geen ander team heeft er momenteel meer dan dertien.

● NAC is de slechtst presterende ploeg van 2014 met maar vier overwinningen in de Eredivisie.

● De ploeg van de nieuwe trainer Eric Hellemons incasseerde in haar eerste twaalf competitieduels van deze jaargang 27 treffers. Tien seizoenen terug kreeg de NAC-defensie voor het laatst meer doelpunten tegen in die fase: 32.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.